Arkisto 2014

7.5.2014 11.47

Tavaranvaihto on järkijuttu, sekin onnistuu Vihreällä viikolla

tavaranvaihtoaNiko ja Liisa Tuomen perhe kierrättää niin paljon kuin mahdollista. Vaihtoaarteita on tutkailtu myös Vihreän viikon ympäristötorilla.

Tampereen seurakunnat kuuluu jälleen Vihreän viikon järjestäjiin ja on mukana ympäristötorilla Tammelantorilla 2. kesäkuuta kello 16–20.

Ympäristötorilla ovat kello 16–18 mukana myös Repe ja Romu, jotka ottavat maksutta kyytiinsä ongelmajätteet, metalliromut ja sähkölaitteet. Pirkanmaan Jätehuollon kuormasta jaetaan ilmaiseksi vihermultaa omalla pussilla tai ämpärillä kotiin vietäväksi.

Perennoja vaihdetaan ja vihertietoa jaetaan puutarhatrendeistä, kaupunkiviljelystä, parvekepuutarhasta ja hyötykasveista koristekasveihin.

Tarjolla on myös elävää musiikkia, taidetta, herkullisia ja terveellisiä raakakakkuja, Reilun kaupan tuotteita, perhosbaareja, linnunpönttöjä, tavaranvaihtoa, kierrätyskäsitöitä ja -vaatteita sekä asiantuntijatietoa lähi- ja luomuruoasta, kuivakäymälöistä, kompostoinnista ja paljon muusta. 

Ilmoittautumiset ja lisätietoja projektipäällikkö Harri Helinille Ekokumppaneista: harri.helin(at)tampere.fi.

Huusseja, villiyrttejä, lepakoita

Huussisuunnistus tiistaina 3.6. kierrättää tutustumassa kuivakäymälöihin, joita löytyy kaupungistakin muun muassa Nekalan siirtolapuutarhasta, TAMKin tiloista ja Vuoreksen koululta.

Lähtö Keskustorilta Vanhan kirkon edestä on kello 15.30 ja paluu noin 18.45 samaan paikkaan, jolloin ehtii vielä tutustua mobiilikäymälä Kekoon.

Villiyrttiretki Pikku-Ahvenistolle tiistaina 3.6. kello 18–20 on maksuton. Oppaana toimii biologi, yrttineuvoja Jonna Niiniaho.

Talkooilta Tahmelan ryytimailla ja Kurpitsatalolla keskiviikkona 4.6. kello 17–20, osoitteessa Isolähteenkatu 2, tutustuttaa perinteiseen palstaviljelyyn ja Pispalan kulttuurimaisemaa puolustavan Kurpitsaliike-yhdistyksen toimintaan. Samalla voi osallistua vieraslajien torjuntatalkoisiin.

Vehreä Vuores kutsuu Keskuspuistonsa vihkiäisiin torstaina 5.6. kello 17–20. Kuljetuksen perille tarjoaa Tampereen Joukkoliikenne.

Ohjelmassa on muun muassa puiston esittely, lasten luontotapahtuma Vainupäivä, sähköpyörien ja skootterien koeajoa, villivihannesnäyttely ja opastettu kasviretki. Pirkanmaan Jätehuolto jakaa vihermultaa ja Tampereen Puutarhaseura esittelee toimintaansa.

Lepakkodetektorilla kuunnellaan lepakoiden saalistuslentoa ja valaistulla kankaalla nähdään yöperhosten kirjo kesäöisessä Villilänsaaressa perjantaina 6.6. kello 22. Oppaina ovat Lasse Kosonen, Pekka Rintamäki ja Tomi Kumpulainen.

Kaksipäiväinen joogaretriitti 7.–8.6. Kortejärven majalla tarjoaa luonnon tasapainottavaa voimaa.

Kylät valtaavat jälleen Tampereen paraatipaikat Vihreän viikon lauantaina 7.6. kello 10–16. Ne tarjoavat myös lähiruokaa, kulttuuria ja pienyrittäjien lähituotteita.

Lisätietoa Kyläraitista

Lapsille, perheille

Television lastenohjelmien 50-vuotisjuhlakausi huipentuu Sorsapuistossa lauantaina 7.6. kello 10–13 järjestettävässä isossa, ilmaisessa puistotapahtumassa.

Tampere-talon Talvipuutarhassa on esillä lastenohjelmien nostalginen valokuvanäyttely. Pikku Kakkosen Nalle, Siina, Nakkirakki, Mari ja Katti Matikainen avaavat tapahtuman kello 10.30. Mukana ovat myös Sorin Sirkuksen temppurata sekä Siinan ja Nallen laululeikit, Maltti & Valtti Show sekä yllätyksellinen juhlakonsertti.

Tapahtumasta kuvataan ohjelma, joka esitetään Pikku Kakkosessa sunnuntaina 15.6 kello 8.15.

Kesäistä sunnuntaipäivää vietetään Viikinsaaressa 8.6. koko perheen voimin. Ensimmäinen laiva Laukontorilta lähtee kello 10 ja perillä saaren laivarannasta lähdetään ympäristösuunnittelija Lasse Kososen ja Tomi ”Luontotohtori” Kumpulaisen opastamana Viikinsaaren luontopolulle.

Kierroksen jälkeen voi kokeilla Luontozumbaa saaren lavalla ja rantasaunan löylyjä. Lopuksi lava on vapaa Luontokaraoken ja tanssin merkeissä. Ohjelma on maksuton.

Luontokoulu Korennon kesäleiri järjestetään 2.-6.6. yhdessä Luonto-Liiton kanssa Teiskon Terälahdessa. Ympäristön tutkiminen monin menetelmin auttaa löytämään lähiympäristöstä erityispiirteet. Leiri sisältää myös luontoleikkejä, draamaa, visailuja sekä askartelua luonnonmateriaaleista.

Lisätietoja Korennon kesäkursseista

Vaella Suvivirren luo

Suvivirsivaellus järjestetään Hervannassa helluntaina 8.6. Lähtö on Hervannan kirkolta (os. Lindforsinkatu 7) kello 17.30 kohti Metsäkirkkoa. Oppaana noin kolmen kilometrin matkalla toimii Ilmari Karjalainen.

Oppaaksi voi myös ladata tai tulostaa Hervantajärven ja Suolijärven luontopolkuoppaan.

Metsäkappeli sijaitsee Makkarajärven pohjoispuolella, kallion laella, hieman syrjässä varsinaiselta luontopolulta. Siellä on kelopuusta tehty risti ja pöllipenkit noin 30 osallistujalle.

Mukaan voi liittyä myös matkan varrelta tai mennä omaan tahtiin. Iltahartaus Metsäkirkolla alkaa pääjoukon saavuttua noin kello 18.30. Hartauden pitää Ilmo Käki. Paluu Hervannan kirkolle tapahtuu kello 20 mennessä.

Tampereella vietetään Vihreää viikkoa joka vuosi kesäkuun alussa. Teemaviikko osuu yksiin Maailman ympäristöpäivän kanssa. Tapahtuma on laajentunut vuosien mittaan.

Viikon järjestelyvastuu on kaupungin Kestävä yhdyskunta -yksiköllä. Tapahtumajärjestäjinä on lisäksi muita julkisen sektorin toimijoita ja yhdistyksiä. Suurin osa tapahtumista on osallistujille ilmaisia.

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia, projektisihteeri Kirsi Viertola muistuttaa.

TEKSTI: Asta Kettunen
KUVA: Hannu Jukola

 

Tarkemmat tiedot Vihreän viikon nettisivuilla


Muuta kiinnostavaa:

03-alueen Annetaan/ lahjoitetaan/ vaihdetaan/ vastaanotetaan -ryhmä Facebookissa

ECO2- Ekotehokas Tampere 2020


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi