Usko

2.4.2025 Kirkko on toivon siemen

Goottirokkari Jyrki 69 opiskelee teologiaa ja on pitänyt jo ensimmäisen saarnankin. Hän ei arvele löytäneensä kristinuskoa, vaan palanneensa kristillisille juurilleen.


2.4.2025 Lapsi ymmärtää ihmeen

Pääsiäisen tapahtumista voi pienelle kertoa niin, ettei tämän tarvitse pelätä kärsimystä ja kuolemaa. Ilosta lapsi osaa jo – aikuista paljon paremmin – ottaa kaiken irti.


5.3.2025 Nuorekas messu alkoi kokeiluna Messukylässä

Oman näköistä ja itse tehtyä. Nämä ovat avainajatukset messukokeilussa, joka alkoi Messukylässä helmikuussa. Suunnittelun ydintiimiin kuuluvat Elo Saari ja Miikka Vehmas ovat kokeilusta innoissaan.


5.3.2025 Kirouskin voi olla rukous

Antoisa projekti, summaavat julkisuudesta tuttujen miesten rukouksista kirjan koonneet Kari Kanala ja Ville Kormilainen.


5.3.2025 Raamatun punainen lanka: olkaa ihmisiksi

Kysymys siitä, mitä Raamattu sanoo ihmisenä olemisesta, oli pitkään muhinut Raimo Puustisen mielessä. Lopulta hän ryhtyi selvittämään asiaa, ja viime vuoden puolella ilmestyikin kirja Syökää ja iloitkaa – Ihmisen hyvinvointi Raamatun kirjoituksissa (Sanasato).


5.2.2025 Löytyykö Raamatusta yhä ammennettavaa?

Päiväraamattukoulu on ollut osa Tampereen seurakuntien toimintaa jo 20 vuotta. Osallistujia on noin kolme-neljäkymmentä kerrallaan.


8.1.2025 Piispa Matti Repo:"On pystyttävä antamaan tilaa myös sellaiselle käsitykselle, joka ei ole oma”

Matti Repo on toiminut Tampereen hiippakunnan piispana 16 vuotta. Hän panee peliin oman persoonansa ja kaiken osaamisensa. Siitä huolimatta riittämättömyyden tunne on jatkuva, sillä ihmisillä on piispaa kohtaan suuria toiveita.


4.12.2024 Matkapsalmi suojelee vaeltajaa

Psalmi 121 on tunnettu matkapsalmi, jossa kuvataan kattavasti Jumalan antamaa varjelua ja suojelua. Kun lyhyttä psalmia tutkii syvemmälle, tulee esille myös uskonnonhistoriaa ja muinaisia jumalkäsityksiä.


2.10.2024 Morsiusmessu on kaikille avoin juhla

Messu on meille molemmille tärkeä osa omaa hengellistä elämää. Siksi on merkityksellistä, että tuoreena avioparina saamme polvistua yhteiselle ehtoolliselle rinnakkain, kertovat Sanni Frisk, 31, ja Samu Turunen, 30, jotka vihitään morsiusmessussa Aleksanterin kirkossa.


4.9.2024 Vuorilaulun viitoittama elämä

50-vuotistaiteilijajuhlavuotta viettävä Jukka Leppilampi on laulanut Vuorilaulua seurakuntien kanssa yhdessä jo vuosikymmenten ajan. Hän on yksi esiintyjistä Tarvo Laakson muistokonsertissa 7. syyskuuta 2024 Aleksanterin kirkossa.


4.9.2024 Piia Lehtosen laulut tutkivat ihmisyyttä ja uskoa

Lauluntekijä ja laulaja Piia Lehtonen julkaisi esikoisalbuminsa kesäkuussa. Levyni nimi Ehkä olet yksi niistäviittaa kokonaisuuteen ja on kysymys kuuntelijalle: oletko yksi niistä, jotka etsivät, kaipaavat, uskovat ja rakastavat, Lehtonen kertoo.


4.9.2024 Kehollisuus voi olla myös hengellinen matka

Mitä tapahtuu, kun kehon kokemus, keho-mieli ja liike, sellaisena kuin se on, otetaan mukaan rukoukseen ja kristilliseen spiritualiteettiin?


5.6.2024 "Löysin toivoa, iloa ja voimaa"

Tampereella järjestetyille Kirkon juhlille osallistunut Päivi Mäki-Jokela odotti juhlilta kohtaamisia, ihmisten ajatuksia toivon ilmenemistä elämässä sekä mietiskelyä, hiljaisuutta, musiikkia ja lauluja. Hän löysikin toivoa, iloa ja voimaa.


8.5.2024 Raamatusta löytyy vahva toivon viesti

Uuden testamentin tutkija Outi Lehtipuu etsi ja pohti toivoa ja toivon sanomaa Raamatussa. Sen kertomuksista ja opetuksista löytyi monenlaisia näkökulmia toivon merkityksestä ihmiselle.


8.5.2024 Elämässä on kyse tien kulkemisesta

Missä ihminen voi kokea olevansa kotona? Mistä löytyy hengellinen koti? Näin kyselee Mari Leppänen, joka vihittiin Turun piispaksi helmikuussa 2021. Sitä ennen hän oli noussut julkisuuteen ensimmäisenä lestadiolaisen liikkeen piiristä tulevana naisena, joka vihittiin papiksi.


8.5.2024 Pojasta mieheksi kasvunpaikkojen kautta

Luovaa kirjoittamista harrastava Kari Lähdesmäki pohtii Jumalan omaa suunnitelmaa jokaiselle. Siihen haastetaan, siihen suostutellaan. Myöhemmällä iällä elämäntapahtumiin tulee ymmärrys niin valoisiin kuin tummiinkin puoliin.


6.3.2024 Spiritualiteetti on matka omaan hengelliseen elämään

Maailmassa tapahtuu tällä hetkellä isoja nytkähdyksiä, ja elämme saranakohtaa poliittisessa tilanteessa ja luomakunnassa. Muutoksia on nähtävissä myös ihmisten hengellisessä elämässä.


7.2.2024 Enemmistö Tampereen papeista kannattaa samaa sukupuolta olevan parin vihkimistä

Enemmistö Tampereen seurakuntien papeista on valmis vihkimään samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon. Reilu puolet papeista on myös valmis vihkimiseen vastoin kirkon virallista päätöstä.


7.2.2024 Maailman rukouspäivänä rukoillaan rauhan puolesta

Maailman rukouspäivää vietetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä perjantaina. Tapahtuma juontaa juurensa jo 1800-luvulle. Silloin joukko yhdysvaltalaisia presbyteerinaisia kutsui toisten kirkkokuntien naisia yhteiseen rukoukseen sisällissodan seurausten, mustien vapautumisen ja maahanmuuttajien ongelmien ratkeamisen puolesta.


10.1.2024 Luotujen puolesta taiteen keinoin

Harjun seurakunnan seurakuntaneuvoston jäsen ja vapaaehtoinen Laura ”Limppu” Witick uskoo, että harva ihminen haluaa eläimille pahaa. Vastuun välttely sen sijaan voi olla yleisempää. Ajatuksensa teologiasta ja eläinten kohtelusta hän yhdistää taiteessaan.


10.1.2024 Uskonnot voivat yhdessä lujittaa yhteiskuntarauhaa

USKOT-foorumi on suomalainen tapa tehdä uskontojen välistä yhteistyötä. Jännitteiden lievittäminen jo ennakkoon rakentaa rauhallisempaa ja suvaitsevaisempaa yhteiskuntaa.


Seuraavat