Usko

7.6.2023 Koska Vanha testamentti saadaan uuteen muotoon?

Vanhan testamentin kääntäminen mobiiliympäristöön on yksi kirkon tämän vuoden kärkihankkeista. Missä vaiheessa hanke on, Suomen Pipliaseuran toiminnanjohtaja Markku Kotila?


3.5.2023 Millenniaalien kirkko

Ovatko omakohtaista tulkintaa uskosta tekevät millenniaalit luterilaisuuden ongelma, vai institutionalisoitu luterilainen kirkko heidän ongelmansa?


5.4.2023 Retriitin hiljaisuus valmistaa pääsiäiseen

Pääsiäistä edeltävä paastonaika on monelle karsimisen ja luopumisenkin aikaa. Yksi tapa ottaa hengähdystauko ovat retriitit, joita moni seurakuntakin säännöllisesti järjestää.


5.4.2023 Osataanko pääsiäisenä iloita?

Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten toiminta Uusi Verso järjestää riemukkaan ja kuplivan jumalanpalveluksen Aleksanterin kirkossa. Uskaltavatko suomalaiset pääsiäisenä myös iloita, nuorten aikuisten pastori Ralf-Erik Friman?


5.4.2023 Tampereen Raamattukoulun luentoja katsotaan ympäri maailmaa

Tampereen Raamattukoulu viettää huhtikuussa 70-vuotisjuhlaa. Sen historia alkaa vuodesta 1951, jolloin opetusneuvos Kerttu Vainikainen aloitti Helsingin Raamattukoulun.


5.4.2023 Varikkomessuun tullaan läheltä ja kaukaa

Varikkomessu vetää mukaansa runsaasti ihmisiä, jotka tulevat nauttimaan yhteisöllisyydestä ja lämpimästä tunnelmasta. Pitkälti vapaaehtoisvoimin toteutettu Varikkomessu on Uusi Verso -yhteisön suurin ja näkyvin toimintamuoto, joka järjestetään Pispalan kirkolla parittomilla viikoilla kello 17.


1.3.2023 Armoa ja iloa ihmisille

Evankelisen lähetysyhdistyksen toiminnan ytimessä ovat vahva yhteys kirkkoon, avoimuus sekä sanoma armosta ja ilosta.


1.3.2023 Taiteilija nousi tuhkasta

Tampere-talossa taidenäyttelyn pitävä Angela Nicoletti McCoy, 58, hortoili vuosikymmeniä kuin sumussa – henkisesti, emotionaalisesti ja hengellisesti eksyksissä.


1.3.2023 Berit esittää monille rakkaita hengellisiä lauluja

Aikanaan iskelmälaulajana tunnettu Tuula Nordström, taiteilijanimeltään Berit, esittää nykyään pelkästään hengellistä musiikkia. Kevyen musiikin keikkoja hän ei ole tehnyt yli vuosikymmeneen.


1.2.2023 Sanoissa soivat usko, toivo ja rakkaus

Nauru helähtää usein, kun kirjailija Anna-Mari Kaskinen kertoo työstään. Runoissa, lauluissa, virsissä, musikaaleissa, näytelmissä ja muissa teksteissään hän on toivon välittäjä. Laaja ja monipuolinen tuotanto saa nyt julkista tunnustusta.


1.2.2023 Kirkon rajoilta etsitään aitoa yhteisöllisyyttä

Yhtenäiskulttuuria seuranneessa maailmassa uskonnollinen yhteisöllisyyskin hakee uudenlaisia muotoja. Jälkimodernissa yhteiskunnassa kaikille sopivaa uskonnollista ratkaisua ei ole.


4.1.2023 Jumalan rakkauden merkkinä

”Olen onnellinen, että saan palvella Tampereen seurakuntia tällä paikalla ja olla rakentamassa, kehittämässä ja löytämässä jotakin uutta. Teemme työtä, että Vanha kirkko olisi Jumalan rakkauden merkkinä keskellä kaupunkia”, miettii Vanhan kirkon pappi Olli Viljakainen.


7.12.2022 Jumalalle kunniaa saksaksi

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun saksalaisten messujen järjestäminen aloitettiin Tampereella. Hengellisyyden lisäksi kävijät tavoittelevat kielitaidon parantamista ja ylläpitoa sekä yhteyttä sekä kulttuuriin että muihin ihmisiin.


7.12.2022 Ulkoalttari kutsuu pysähtymään

Vapaaehtoiset Seija Savinainen-Hallfast ja Kirsti Ahonen rakensivat ensimmäisen ulkoalttarin Aleksanterin kirkon edustalla olevan ilmoitustaulun sisälle ”koronajouluna” vuonna 2020.


2.11.2022 Jeesuksella on hyvä brändi

Vuorisaarnan kultainen sääntö, "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” (Matt. 7:12) on hyvä elämän ohjenuora. Tätä mieltä on pian koteihin jaettavan adventtikalenterin tekstit kirjoittanut Karoliina Pentikäinen.


5.10.2022 Se löytyi -kahvilassa tavoitellaan jokaisen kohtaamista kuunnellen

Yksi mission teemoista on yksinäisyys, ja se on puhutellut itseäni. Tämä tarjoaa konkreettisen mahdollisuuden tehdä jotain tälle ongelmalle. Näin määrittelee Erja Kurki, joka on Se löytyi -kampanjan Linnainmaan minikahvion vapaaehtoisia päivystäjiä.


7.9.2022 Gospel Covertajat kaivaa esiin hengellisen musiikin helmiä

Pyynikin pappilassa syntynyt ja Nokialla kasvanut Gospel Covertajien laulaja Mikko Miettinen vahvistaa, että yhtyeen oma ääni on löytynyt ja yhdessä tekemisen tavat hioutuneet 20 vuoden aikana.


3.8.2022 Kohtamäki tuo tanssiin kuoleman lisäksi toivoa

Tapahtumien yössä tanssivan Hanna-Maarit Kohtamäen esitys Usko, Toivo ja Rakkaus on saanut inspiraatiota paitsi konserttiin valitusta värikkäästä musiikista myös Tampereen tuomiokirkon taiteesta, erityisesti Hugo Simbergin freskosta Kuoleman puutarha.


4.5.2022 Onko kirkkoteatteri jäänyt lapsipuolen asemaan?

Teatteri on vahva ja monipuolinen taidemuoto, mutta sillä ei ole kovinkaan suurta roolia seurakuntatyössä. Voisiko olla toisin?


4.5.2022 Suomen suurin viestipyhiinvaellus kulkee Pyhän Olavin jäljillä

Viestipyhiinvaellus on nimensä mukaan viestityyppinen pyhiinvaellustapahtuma, joka etenee kesän aikana halki Suomen Savonlinnasta Turkuun ja sieltä edelleen kohti Ahvenanmaan Jomalaa.


2.3.2022 Yhteisöt sanoittavat tämän ajan uskoa

Jumalanpalvelus- eli messuyhteisöt ovat yksi hengellisistä innovaatiosta, joihin kohdistuu maailmallakin paljon odotuksia. Erityisesti anglikaaninen kirkko on toiminut edelläkävijänä jumalanpalvelusyhteisöjen kehittämisessä.


Edelliset Seuraavat