Arkisto 2014

2.7.2014 17.03

Ylimys tarjoaa körttipastillin mitan

Valkoiset piparmintun makuiset pastillit ovat perinteinen kesäherkku körttien tapahtumissa. Pastillien sanotaan sulavan suussa juuri sopivan mittaisen puheen ajan.
Reijo Ylimys netti
Tamperelainen Reijo Ylimys on muun muassa pappi, kirjailija, filosofi ja terapeutti. Körttipastillit ovat olleet innostajana hänen tuoreelle kirjalleen Pastillin mitalla.

Elämänmakuinen kirja tutkii ihmiselon kysymyksiä, kristinuskon perusasioita ja Raamatun sanomaa. 

Kirja sisältää jokaisen sunnuntain- ja pyhäpäivän Raamatun tekstiin perustuvan kirjoituksen. Lyhyet tekstit ovat mittaansa syvempiä ja tarjoavat lukijalle pienen retriitin arjen keskellä.

Reijo Ylimys on tehnyt työtä oppilaitoksissa, seurakunnissa, vankiloissa, mielisairaaloissa, siltojen alla, prostituution ja huumeiden maailmassa. Hän on toiminut myös Tampereen tuomiokirkon vt. kappalaisena vuonna 2012.

- Sen olen perin erilaisilla ihmisen ja papin reissuillani oppinut, että siitä, miten ihminen puhuu maallisista, tiedän, kuinka Jumalan uskon tuli on häntä koskettanut, en siitä, miten hän hengellisistä puhuu.

Nähdä kolmansin

- Noin päällisin puolin olen Vanhan liiton mies, ja syvällisemminkin mikä ettei. En niin sanottua ”oppia” myllerrä. Rivien välissä, sivulauseissa on kyllä rutkasti ituja, ajatella, kuulla, nähdä, toisin ja kolmansin. Oivaltaa, mitä Jumala, kenties, meinaa, tarkoittaa. Mitä on reilusti ristittynä olo, nyt.

- On erityisen tärkeätä huomata, että Jumalan kohtaaminen on perusluonteeltaan dynaamista tapahtumista, ei lukittujen, sisällöllisesti määriteltyjen oppien välittämistä.

Reijo Ylimyksen aiempia julkaisuja ovat muun muassa

  • Pyhän vuoden pyhät. Mitä tapahtuu? (2003), WSOY/ Johnny Kniga
  • Maan ja taivaan välissä - kyliin yöpykäämme: sateet tulevat ajallaan (2006), Herättäjä-Yhdistys
  • Maan ja taivaan... Äänikirja kirjailijan itsensä lukemana (2006), Herättäjä-Yhdistys
  • Sattuvat Sanat. Ison Kirjan lentäviä lauseita (2007), WSOY

 

Ylimys kertoo kirjoittamisen lähtökohdistaan näin:

– Jumalan vastaus Moosekselle, ”Minä olen se joka olen”, on ikiaikaista pähkäiltävää.

– Apuun Kristuksen ristin viime sanat: ”Se on täytetty”. Se on siinä, pelastus. Mitään lisäämättä.

– Hänen ihmisiksi olemisen, tämänpuoleisuuden vaelluksen, ohjeensa: ”Menkää ja tutkikaa, mitä tämä tarkoittaa. Armahtavaisuutta minä tahdon.”

– Ja vielä kirkkaana mielessä: ”Hänessä me elämme, olemme ja liikumme”, eli ensimmäisten kristittyjen uskontunnustus: ”Jeesus Kristus on Herra.” Se riitti heille, riittää meillekin.

Ylimys ei pullistele oppineisuudellaan vaan asettuu kirjoituksissaan lukijan viereen. Ennen kaikkea hän on ihminen, jonka persoonallinen tyyli ja huumori pitävät lukijastaan hyvin kiinni.

- Nauttikaamme päivistä, nauttikaamme öistä, toisistamme. Iankaikkisuuden asiaa unohtamatta. Voima kanssamme.

Yhtenä elämäsi päivänä, sinä kuolet. Muina elämäsi päivinä et. Loistava suhde päivillä. Eläköön elämä. Ja me, jotka elämme, eläkäämme täysillä. Meidän asiamme on elää, rakentaa tämänpuoleisia koteja.”

Teos on saatavilla Körttikaupasta (www2.h-y.fi/kauppa) 20 eurolla.

 

TEKSTI: Eva Wäljas ja Asta Kettunen
KUVA: Urpo Vuorenoja


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Älä täytä
 * Hyväksyn antamieni tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja