Arkisto 2015

5.8.2015 11.00

Jokaisen nuoren tulisi löytää oma tähtensä

– Haluamme vaikuttaa tämän maan tulevaisuuteen.

– Sen teemme vaikuttamalla nuoriin ja kannustamalla heitä yritteliäisyyteen, miettivät Riikka Rahikainen ja Sari Kanti-Paul, kaksi yrittäjää ja äitiä.

Idea nuorten kanssa toimimisesta syntyi, kun Kanti-Paul osallistui Taivas + Helvetti 2. - kirjan julkistamistilaisuuteen. Siellä hän tapasi Mika Mäkeläisen, joka on tämän suomalaisista yrittäjistä kertovan kirjan toinen kirjoittaja.

hyvä tyyppi_verkko
– Kenestä vain voi tulla mitä vain, mutta se vaatii työtä ja ponnistelua. Välillä epäonnistutaan ja kaadutaan. Sitten pyyhitään pahimmat kurat ja jatketaan elämässä eteenpäin, kannustavat yrittäjänaiset Riikka Rahikainen ja Sari Kanti-Paul. Kuva: Jussi Laitinen
Aluksi naiset päättivät hankkia kirjat tyttäriensä lukioluokille Tampereen yhteiskoulussa ja lyseossa.

– Sitten homma paisuikin niin, että kirjat päätettiin hankkia koulujen kaikille oppilaille. Myöhemmin mukaan tuli vielä Nokian lukio. Yhteensä kirja hankittiin noin 1700 oppilaalle, kertoo Kanti-Paul. 

Hankkeesta tuli hetkessä Suomen suurin T + H -kummikouluprojekti. Hanke huipentui nuorten kanssa yhdessä järjestettyyn tapahtumaan Pyynikin palloiluhallissa.

– Rahaa tarvittiin reilut 40 000 euroa ja aikaa oli vain kuukausi! Hanke onnistui, kun haastoimme mukaan ison joukon pirkanmaalaisia yrittäjiä, asiakkaitamme ja ystäviä. Nuoret ja koulut olivat aktiivisesti mukana, kiittävät naiset, jotka vaikuttuivat yhdessä tekemisen voimasta.  

– Parasta oli, että nuoria kannustettiin omien unelmiensa toteuttamiseen ja periksiantamattomuuteen, kertoo Rahikainen.

– Myös eräs yrittäjäisä ja hänen tyttärensä saivat välinsä korjattua. Tytär alkoi ymmärtää isäänsä luettuaan kirjan, lisää Kanti-Paul liikuttuneena.

He uskovat, että Suomi nousee vaikeasta tilanteesta vain yritteliäisyydellä.

– Kaikista ei toki voi ja tarvitse tulla yrittäjiä. Riittää kun tekee sinnikkäästi töitä ja löytää oman tähtensä. Menestys tulee ennen työtä vain sanakirjassa, miettii Rahikainen.

Naiset ovat omien sanojensa mukaan ”myöhäissyntyisiä” yrittäjiä. Rahikainen on kasvatustieteiden tohtori, jonka yritys Osaamo Oy on kehittänyt organisaatioita nelisen vuotta.

Kanti-Paulin firma Tekmil Oy on tehnyt kieli- ja kulttuurikoulutusta yrityksissä kymmenen vuotta. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Nuorten kanssa tekeminen on ollut innostavaa.

– Työmme nuorten tulevaisuuden hyväksi jatkuu, vakuuttavat yrittäjät.

 

Kirsi Airikka

 

Taivas+Helvetti -kirjoja on julkaistu kolme, One on One Publishing Oy, 2013, 2014 ja 2015


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi