Arkisto 2015

7.10.2015 15.30

Junnut jammailemaan uruilla ja ukot ukulelella

Harjun seurakunnassa tarjoillaan Pispalan urkuja ja Sibeliusta tutuksi nuorille soittajille. Varsinkin varttuneemmalle porukalle Pispalassa on tuoreeltaan tarjolla myös ukulelen soittoa.

Lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua urkuihin UrkusoiKiva!-projektissa. Lisäksi nuorille soittajille ja kuulijoille tehdään tutuksi joulukuussa 150-vuotissyntymäpäiväänsä viettävää säveltäjä Jean Sibeliusta.

Tarjolla on kolme tapaa tutustua urkuihin. Tampereen seurakuntien musiikkikasvatuksen Kirkkomusikanttien jo pitemmälle ehtineet pianonsoitto-oppilaat voivat ilmoittautua pariopetukseen, jossa kukin pari pääsee soittamaan urkuja loka–marraskuussa viidellä 45 minuutin oppitunnilla.

Kirkkomusikanttien muiden soitinten taitajille ja pianoa vähemmän aikaa soittaneille on oma ryhmänsä, joka kokoontuu marraskuussa kaksi 60 minuutin pituista kertaa. Molempia ryhmiä vetää Harjun seurakunnan kanttori Anna Arola.

UrkusoiKivan! soittimena ovat Pispalan kirkon urut.

Kolmas tapa tutustua urkuihin on tulla kuuntelemaan UrkusoiKivan! oppilaiden musisointia tiistaina 1. joulukuuta kello 18 Pispalan kirkkoon. Konsertissa juhlitaan Jean Sibeliuksen syntymäpäivää.

Lisätietoa UrkusoiKivasta voi kysyä kanttori Anna Arolalta, anna.arola@evl.fi, p. 040 804 8726.

ukulelensoitto
Ukulelen soittoa voi opetella Pispalan kirkolla.


Ukulelen harjoitteluryhmän perustamisidea on peräisin läjästä soittimia, jotka säveltäjä Jouni Kaipainen tilasi opetuksen apuvälineiksi toimiessaan Hyhkyssä alakoulun opettajana.

– Jouni on hurahtanut tämmöisiin soittimiin, iloittelee toinen ryhmän opettajista, gospel-muusikko ja seurakunta-aktiivi Juha-Pekka Skyttä.

Hänen mukaansa ukulele antaa armollisesti virheitä anteeksi. Soitin onkin ollut nosteessa jo pitemmän aikaa.

Kaipainen on jäsenenä Ukentlemen-yhtyeessä, joka levittää ukulelen ilosanomaa konsertoiden. Hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat Antti Keskinen, Jussi Männistö ja Timo A. Tanhuanpää.

Ukulelen soittoa voi kokeilla Pispalan kirkon alasalissa maanantaisin kello 18. Omaa soitinta ei tarvita. Tiedustelut Jouni Kaipainen (0500 509 668) ja Jii-Pee Skyttä (p. 040 746 7607).


Teksti: Asta Kettunen
Kuvat: Jussi Laitinen


Lapset ovat staroja

Harjun seurakunnan urut

Ukentlemen

Jii-Pee Skyttä


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi