Arkisto 2015

3.6.2015 10.03

Lämmin tunnelma kasteella

– Ilmoittauduin kummipankkiin vuosi sitten, kertoo Linda Huhtinen.

Hän tapasi tuoreet kummipoikansa Toivon ja Taiton vain vähän ennen toukokuista Aamukaste-tilaisuutta.

Pastori Merja Halivaara, kastetut Taito ja Toivo Huilla, äiti Ingunn Strömnes, kummipankki-vapaaehtoinen Linda Huhtinen ja mummi Tarja Huilla Aamukaste-tilaisuudessa.Kuva: Hannu Jukola

– Tämä tuli hyvään saumaan. Aamukasteesta alkoi meidän yhteinen taival, mikä on ihana juttu.

Kummitoimintaan Huhtinen tutustui jo jäähallilla järjestetyssä kummiottelussa viime syksynä.

– Juttelin äitien kanssa, katseltiin urheilua, ja siellä oli myös lasten rauhoittumispiste, jossa askarreltiin pinssejä. Oli tosi kivaa, hän muistelee.

Hän uskoo, että uuden aikuisen olo arjessa on mukavaa lapsille, mutta se voi tuoda jotain uutta myös vanhempien elämään. Hän on muuttanut Tampereelle muualta, joten uusien ystävien löytyminen tätäkin kautta on myönteistä.

– Tehdään poikien kanssa kaikkea mitä vanhemmatkin, käydään esimerkiksi ulkona yhdessä.

Harjoitusta lasten kanssa olemiseen ovat antaneet siskon poika ja oma pikkuveli.

Veljesten, viisivuotiaan Toivon ja kolmevuotiaan Taiton, kastaminen oli vain jotenkin jäänyt, mutta nyt sille oli sopiva aika, heidän vanhempansa kertovat.

Vanhempia kastetilaisuus miellytti; se vaikutti lämminhenkiseltä ja lapsiperheet huomioivalta. Pojat kastoi Tuomiokirkkoseurakunnan pastori Merja Halivaara.

Myös kummien löytyminen seurakuntien kautta oli iloinen asia.

– Kummit vaikuttivat tehtäväänsä sopivilta, kertoo lasten äiti Ingunn Strömnes.

Synttärikutsuja kummeille on kuulemma luvassa.

Seurakunta auttaa kummien etsinnässä

Kummipankissa on nyt noin 30 kummia ja sitä kautta kummilapsen saaneita viisi. Toukokuun Aamukasteessa kirkkoon liitettiin 19 lasta ja nuorta. Seuraava Aamukaste järjestetään joulukuussa.

Pääsääntö on, että lapsella on kaksi kummia. Poikkeuksellisesti riittää kuitenkin yksi kummi.

– Epävirallisten kummien määrä on lisääntymässä, kun vanhempien ikäluokassa yhä harvempi kuuluu kirkkoon, pastori Jussi Laine arvioi.

– Seurakunnat voivat kuitenkin auttaa kummien löytämisessä.

Lisätietoja kummipankista saa oman seurakunnan pastoreilta sekä osoitteen suurellasydamella.fi Tampereen sivuilta kohdasta Liity kummipankkiimme.

Kummin kaa lauantaina

Kummipaiva 2014
Linda Huhtinen tapasi maskotin jäähallilla vuoden 2014 kummitapahtumassa.Kuva: Jussi Laine

Tappara kutsui jäähallille viime lokakuussa erityisesti kummeja ja kummilapsia otsikolla "Kummin kaa peliin". Yhteistyökumppaneita tapahtumassa olivat Tampereen seurakunnat ja kummius.fi.

Seurakuntien pisteellä jäähallissa askarreltuja kummirintanappeja tehtiin satoja. Seuraava suuri kummitapahtuma järjestetään Särkänniemessä 6. kesäkuuta kello 12 alkaen.

Yhteistyökumppaneina siinä ovat seurakuntien ja Tapparan lisäksi Jääkiekkoliitto, pesäpallojoukkue Mansen Räpsä, Salibandyliitto, Suomen Hippos ja Varalan Urheiluopisto.

Kummiporukat kiertävät yhteistyökumppaneiden toimintapisteissä, joissa on leikkimielistä kisailua sekä tietoa siitä, miten yhteistyökumppani tahtoo olla tukemassa kummeja tehtävässään.

Seurakuntien pisteellä voi askarrella ja tehdä omia rintanappeja. Siellä voi myös hengähtää hetken kummien omalla levähdys- ja juttelupisteellä.

Päivän aikana kerätään leimoja kummipäiväpassiin, joka on lippu palkintoarvontaan. Luonnollisesti kummipäivään mahtuu huvittelua Särkänniemen elämyspuistossa.


Teksti: Asta Kettunen


Lisätietoa:

Aamukaste

Särkänniemen kummipäivä

Tapparan uutinen kummipäivästä


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Älä täytä
 * Hyväksyn antamieni tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja