Arkisto 2015

5.11.2015 11.50

Luottopappi löytyi Hääyöstä

Sekä Maarit että Jari Niemistölle oli itsestään selvää, että he haluavat kirkollisen vihkimisen. Ajatus perinteisten isojen kirkkohäiden järjestämisestä ei kuitenkaan houkutellut paria.

– Kun sisareni ehdotti, että mennään samaan aikaan naimisiin Hääyössä, innostuimme asiasta välittömästi, kertoo Jari Niemistö.

hääyö2_verkko
Pastori Merja Halivaarasta (vas.) tuli Jari ja Maarit Niemistön perhepappi, joka vihki pariskunnan Hääyö-tapahtumassa 11.11.2011. Perheen arkeen tuovat vauhtia pojat Kalle sekä Joonas, jonka kasteen Merja Halivaara on toimittanut. Kuva: Hannu Jukola

Niemistöt vihittiin 11.11.2011 Hääyössä Aleksanterin kirkossa. Samaan aikaan alttarilla vihittävinä seisoivat Jarin sisko ja hänen miehensä – Marika ja Jani Lehtimäki.

Päivämäärän numeroleikki on mukava yksityiskohta häämuistoihin, mutta tärkeintä Niemistöille avioliitossa on sitoutuminen puolisoon.

– Menimme naimisiin rakkaudesta ja haluamme jakaa elämän toistemme kanssa. Ajatus avioliitosta tuntui luonnolliselta, kun lapsiakin on jo siunaantunut, miettii Maarit Niemistö.

Jari Niemistö halusi sitoutua Maaritiin ja saada liitolle Jumalan siunauksen. 
– Kirkko on paikkana niin juhlallinen ja pyhä, että halusin ehdottomasti mennä naimisiin kirkossa, miettii syntyperäinen tamperelainen, jonka lempikirkko Aleksanterin kirkko on aina ollut.

Niemistöt suosittelevat Hääyötä lämpimästi. Tilaisuus on pieni ja silti juhlava.
– Se soveltuu niille pareille, joille kirkollinen vihkiminen on merkityksellinen asia. Kirkko on järjestänyt tapahtuman hyvin. Seurakunta tarjoaa jopa kakkukahvit hääpareille ja pienelle vierasjoukolle, kiittää pari.

Hääyöstä kastejuhlaan

Niemistöt vihki avioliittoon pastori Merja Halivaara, joka pian kutsuttiin myös kastamaan perheen toinen lapsi. 
– Merjan välittömyys ja ystävällisyys tekivät meihin heti suuren vaikutuksen. Halusimme hänet perheemme papiksi, kertoo Jari Niemistö.

Joonas-pojan kastejuhla järjestettiin Aleksanterin kirkossa keväällä 2012. Niemistöjen mukaan toimitus oli yhtä lämminhenkinen kuin vihkiminenkin. 

 Pastori Halivaara iloitsee saamastaan luottamuksesta.
– Papille on kunnia-asia, että häntä pyydetään kirkollisiin toimituksiin samaan perheeseen. Oli ihanaa, kun Jari soitti minulle heti vauvan synnyttyä ja pyysi kastamaan lapsen.

Lähes 300 paria vihitty Hääyössä

Tampereen seurakuntien ensimmäinen Hääyö järjestettiin 1.10.2010. Sen jälkeen tapahtumissa on vihitty lähes 300 paria.

– Mukana on kaikenikäisiä pareja nuorista varttuneisiin. Mukana on hyvin erilaissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Pareja yhdistää toivomus kirkollisesta vihkimisestä, kertoo pastori Halivaara, joka on ollut järjestämässä Hääyö-tapahtumia alusta lähtien.

Häänyön pukeutumiskoodi on vapaa.

– Osa astelee alttarille perinteisissä häävaatteissa, toiset siisteissä käyttövaatteissa, kukin tavallaan. Pääasia on lämmin juhlatunnelma, sanoo Halivaara.

Kirsi Airikka


Mielisitkö rakkaasi kanssa vihille pienesti, mutta silti juhlavasti joulukuisen illan hämyssä? Tampereen seurakuntien 11. Hääyö järjestetään perjantaina 4. 12. Tuomiokirkossa. Pareilla on myös mahdollisuus avioliiton siunaamiseen, mikäli vihkiminen on jo tapahtunut maistraatissa.
Ilmoittautuminen 27.11. mennessä, p. 040 804 8170

Lisätietoja

Katso video Hääyöstä


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Älä täytä
 * Hyväksyn antamieni tietojen käsittelyn tietosuojaselosteen mukaisesti.
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja