Arkisto 2016

5.10.2016 15.48

”Auttaminen tekee hyvää sielulle”

Elävä rocklegenda, muusikko Michael Monroe haluaa kantaa kortensa kekoon ja osallistua auttamistyöhön. 

– Työkiireitä toki riittää, mutta niin kiireinen ei saa olla, ettenkö ehtisi mukaan näin tärkeään asiaan, miettii mies, joka on suunnitellut Roosa nauha -kampanjan tämänvuotisen tunnuksen.

roosanauha2
Roosa nauha -tukikonsertti järjestettiin 4. lokakuuta Helsingissä. Yksi sen esiintyjistä oli nauhan suunnittelija Michael Monroe. Konsertin juontaja Heidi Sohlberg vieraili Roosa nauhan julkistamispäivässä 22. syyskuuta.

Monroen syksy on tosiaan työntäyteinen, sillä muusikko toimii tänäkin vuonna The Voice of Finland -kilpailun tähtivalmentajana. Sen ohella häntä työllistävät omat musiikkihankkeet ja keikat.

Lokakuu on kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun vertauskuvana ympäri maailmaa. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan taistelua ja tutkimusta syövän voittamiseksi.

Monroe sanoo olevansa hyvin otettu, että Syöpäsäätiö pyysi häntä nauhan suunnittelijaksi. 
– Julkisuudella ja näkyvyydellä on aina kääntöpuolensa, mutta tämän asian vuoksi haluan olla esillä ja hyödyntää julkisuuttani. Syöpätutkimus on tärkeä asia. Terveys on yksi kallisarvoisemmista asioista elämässä. Jokainen terve päivä elämässä on hyvä päivä. 

Muusikko on todellinen myönteisen ajattelun lähettiläs, joka haluaa välittää ympärilleen hyvää mieltä sekä rakentavaa elämänasennetta.

Toivoa, valoa ja rakkautta

Monroen suunnittelemassa Roosa-nauhassa on tähtiä, sydämiä ja nuotteja.
– Tähdet tuovat valoa ja toivoa elämäämme, sydämet taas symbolisoivat rakkautta. Me kaikki tarvitsemme näitä asioita elämässämme. Erityisesti haluan kannustaa tällä nauhalla syöpää sairastavia ihmisiä, miettii Monroe.

Lähimmäisenrakkaus on yksi Michael Monroen perusarvoista.
– Muista ihmisistä välittäminen ja sovussa eläminen ovat tärkeitä asioita. Kunpa maailmassa olisi edes yksi päivä, jolloin ei sodittaisi tai harjoitettaisi rasismia.

Nauhan nuotit taas kertovat Monroen rakkaudesta musiikkiin.
– Musiikilla on myös parantava, hoitava vaikutus ihmisiin. Olen itse nähnyt, miten se on auttanut monia ihmisiä toipumisessa sairaudesta.

Monroe on ennenkin ollut mukana hyväntekeväisyystyössä, muun muassa Nenäpäivä-keräyksessä.
– Auttaminen tekee hyvää sielulle, perustelee mies mukanaoloaan.
Monroella on myös tärkeä viesti suomalaisille miehille.
– Roosa nauha keräys on myös miesten asia, sillä joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään Suomessa. 

Uusi keräystavoite 1,5 miljoonaa  

Rintasyöpään sairastuu vuosittain yli 5 000 naista Suomessa. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tavoittelee uutta 1,5 miljoonan euron keräystuoton ennätystä syöpätaistelun hyväksi. Keräystä voi tukea ostamalla Roosa nauhoja ja tuotteita sekä tekemällä rahalahjoituksen.

Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa, että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä.

Syöpäsäätiö on tärkeä rahoittaja

– Syöpäsäätiön rahoitus on muuttunut tutkijoille tärkeämmäksi kuin koskaan. Se antaa heille mahdollisuuden keskittyä itse tutkimustyöhön, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

Edistyvä tutkimus ja uudet hoidot luovat potilaille toivoa tulevaisuuteen. Noin 88 suomalaista saa päivittäin syöpädiagnoosin.

– Heitä ja heidän läheisiään lohduttaa ja heille tuo toivoa syöpätutkimuksen edistyminen ja tutkimuksen riittävä rahoitus. Toivomme, että suomalaiset ottavat osaa konserttiin ja lahjoittavat edelleen Syöpäsäätiölle varojaan, jotta meillä on mahdollisuus olla mukana rahoittamassa kotimaista syöpätutkimusta.

Syöpäsäätiön pääsihteerin Sakari Karjalaisen mukaan rahoituksen jatkuvuus on erityisen tärkeää pitkäjänteisessä syöpätutkimuksessa.

– Syöpäsäätiön merkitys suomalaiselle syöpätutkimukselle on suurempi kuin koskaan, sillä julkinen tutkimusrahoitus on tämän ja viime hallituskauden aikana vähentynyt merkittävästi, varsinkin terveydentutkimuksessa.

Kirsi Airikka
Kuvat: Hannu Jukola


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja