Arkisto 2016

2.2.2016 15.18

Lauluja ihmisten elämästä

– Paras palaute työstä on, kun kuulee, että jokin laulu on koskettanut toista ihmistä. Monet löytävät oman elämänsä tarinoita biiseistämme, kertoo muusikko Juri Lindeman, tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen laulusolisti.  

Esimerkkinä hän mainitsee Kalevankangas-kappaleen, jonka on säveltänyt Ari ”Selkä” Pulkkinen.

– Moni on tullut kertomaan, että tämä laulu on auttanut surutyössä läheisen kuoltua. Se tuntuu hienolta. Siinä tilanteessa muusikot saavat tuntea pieniä onnistumisen kokemuksia.

juri_lindeman2
Kirkossa esiintyminen tuo muusikko Juri Lindemanille aina hyvän fiiliksen. Finlaysonin kirkossa hän esiintyy 21. helmikuuta. Kuva: Hannu Jukola

Ihmisten elämäntarinoista kertoo myös jouluaiheinen Sydämestä sydämeen -kappale, jonka Lindeman teki Costello Hautamäen kanssa vuonna 2013. Video kuvattiin Tuomiokirkossa.

Lindeman ja monet muut tamperelaismuusikot ovat koskettaneet ihmisiä musiikin avulla myös useissa Tampereen seurakuntien järjestämissä tilaisuuksissa viime vuosina. Lindeman on ollut mukana molemmissa Juice-kirkoissa, Suvivirren sunnuntaissa, Syntisten yössä ja Syntisten veisuissa.  

– On hienoa, että minua on pyydetty mukaan näihin hyväntekeväisyystapahtumiin. Mielelläni olen mukana auttamassa omalta osaltani.

Lindemanin mielestä on upeaa, että kirkot ovat olleet täynnä väkeä. Varsinkin yhteislaulutilaisuudet ovat saaneet yleisön liikkeelle.

– Kirkossa esiintyminen on tuonut minulle aina hyvän fiiliksen. Kirkko on jo rakennuksena niin pyhä, että siellä esiintyminen tuntuu erilaiselta kuin pubin nurkassa soittaminen.

Mies myöntää, että nämä vierailut ovat saaneet pohtimaan myös elämän suuria kysymyksiä.

Seuraavan kerran muusikko astelee kitaransa kanssa kirkkoyleisön eteen Sana soi -tilaisuudessa 21. helmikuuta Finlaysonin kirkossa. 

Töitä riittää 

Juri Lindemanin kevättalvi näyttää työntäyteiseltä. Vuonna 1996 perustettu Hauli Bros tekee edelleen 100–150 keikkaa vuodessa.

– Töitä on onneksi riittänyt, vaikka ajat ovat vaikeat. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä sitä työtä, jota olen aina halunnut tehdä.

Keikkojen ohella Hauli Bros työstää parhaillaan yhtyeen viidettä levyä. Se ilmestynee loppuvuodesta.

– On mahtavaa, että omassa studiossa Pispalassa saamme tehdä kappaleita rauhassa, omaan tahtiin.

Lindeman bändeineen on mukana myös keväällä ilmestyvällä yhteislevyllä, joka on kunnianosoitus Eppu Normaali -yhtyeelle.


Kirsi Airikka


Sana soi -ilta 21.2. klo 18 Finlaysonin kirkossa. Puhujavieraana on Linda Huhtinen, jonka esikoisteos, runokirja Pahoja asioita julkistettiin keväällä. Kirja kertoo surusta, sairaudesta sekä elämän pelosta ja kaipuusta. Muusikkovieraana on Juri Lindeman. Tilaisuuden järjestävät Tuomiokirkkoseurakunta ja Suomen Raamattuopisto. Vapaa pääsy.  


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi