Arkisto 2016

6.4.2016 12.00

Satavuotista itsenäisyyttä halutaan juhlia iloisesti

Mummon Kammari järjestää yhdessä Sokos-hotellien kanssa varaslähdön Suomi 100-juhlavuoteen
Eija Roosa ja Päivi Karlstedt tulivat kutomaan hotelli Ilvekseen.

Hotelli Ilveksen aulassa kuului musiikkia, iloista puheensorinaa ja neulepuikkojen kilinää, kun Mummon Kammarin sukkatalkoot käynnistettiin torstaina 17.3.

Kammarilaiset neuloivat sinivalkoisia sukkia ja paloja isoon kaulahuiviin itsenäisyyden satavuotisjuhlaan.

- Olen kova sukankutoja ja olen kutonut sukkia myyntiin Mummon Kammarille, lisäksi seura tekee hyvää kun jäin leskeksi hiljattain, kertoo Eija Roos.
Mummon kammari 100v

Suomen itsenäisyys merkitsee paljon Roosille. Hän oli sodan aikana sotalapsena Tanskassa vuoden ajan, mutta tuntee olevansa supisuomalainen. Hän muistaa, kuinka Karjalan evakoille sanottiin Lempäälässä: ”Miksi tulitte tänne?” Se tuntui pahalta.

- En halua, että tänne tulevat muut määräilemään. Kyllä suomalaiset osaavat itse hoitaa asiansa, vaikka nyt asiat ovatkin huonosti. Maailman tilanne huolestuttaa minua, kun vaan ei tulisi katastrofia, hän pohtii.

- Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhliin pitää ottaa mukaan tavalliset ihmiset, etteivät herrat juhli keskenään. Toivon kansalaistapaamisia, missä ei tarjota viinaa.

kutomassa ilveksessä
Aune Kortesniemi, Irmeli Söyrinki ja Marja-Riitta Aukee kutomassa hotelli Ilveksessä.

 Toinen sukkien kutoja, Päivi Karlstedt, tuli 90-luvun alussa vanhuksen ystäväksi ja jäätyään eläkkeelle vuosi sitten alkoi hoitaa kauppaa tiistaisin Mummon Kammarissa.

- Tykkään askarella ja virkata, en niinkään kutoa. Näperrys virkistää puutarhatöiden välillä, Karlstedt.

- Se on hieno juhla, kun Suomi täyttää sata vuotta. Tampereella voisi tarjota kakkukahvit kaikille lapsista vanhuksiin. Itse aion juhlia menemällä konserttiin tai juhlia ystävien kanssa kotona ja ottaa maljan Suomelle. Se on iloisen juhlallista, Karlstedt suunnittelee. 

kutojat3
Aino Salonen ja Anna Heikkilä (vas) osallistuivat myös tempauksen avaamiseen. Seuraa pitää valkoinen länsiylämaanterrieri Voitto.

Teksti: Pirjo Lääperi
Kuvat: Hannu Jukola


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi