Arkisto 2016

2.11.2016 16.13

Suomi 99 vuotta -konsertti tuo kansainvälisyyttä ja Lapin lumoa

Jo usean vuosikymmenen ajan Keskustorin Vanhassa kirkossa on kuultu itsenäisyyspäivän konsertti kaupungin ilotulituksen jälkeen, järjestäjänä Piccolo kuoroyhdistys sekä Messukylän ja Tuomiokirkon seurakunnat. Nyt mukana on myös tamperelais-kiinalais-venäläistä väriä.

Normaalikoulua käyvät 11-vuotias Kevin Zhuang ja 14-vuotias Eric Zhuang tulkitsevat soittimillaan Järnefeltin kehtolaulun ja Sibeliuksen Valse Tristen.

Kevin aloitti sellon soiton nelivuotiaana ja opinnot Tampereen konservatoriossa 8-vuotiaana. Hän on musiikkiluokalla ja soittaa usein selloa koulun konserteissa, sillä opettaja on muodostanut luokan soittajista orkesterin, kertoo poikien äiti Anna Zhuang.  

Nyt kahdeksasluokkalainen Eric aloitti konservatorion samaan aikaan kuin koulunkäynninkin. Hänen pääinstrumenttinsa on saksofoni, mutta hän soittaa myös pianoa ja osallistui toukokuussa nuorten muusikkojen kilpailuun yhdessä Tampere Filharmonian kanssa.

Musiikin lisäksi Eric pelaa pöytätennistä, pitää piirtämisestä ja rakentaa pienoisrautateitä. Kevin pelaa shakkia ja kuulapyssypeliä sekä pitää urheilusta.

Poikien isä tuli Kiinasta Tampereelle 1990-luvulla opiskellakseen biolääketieteen tohtoriksi. Äiti on kotoisin Moskovasta ja taustaltaan telealan insinööri. Valmistuttuaan Tampereen teknillisestä yliopistosta hän teki pitkän uran Nokian palveluksessa, mutta työskentelee nyt asiantuntijana konsulttiyrityksessä.

Laula tyttö

Nuori tamperelainen sopraano Rebekka Vallinen tulkitsee konsertissa niin ikään suomalaisten rakastamia klassikkoja. Hän laulaa muun muassa Oskar Merikannon laulun Laula tyttö.

- Viimeistään siinä vaiheessa, kun parikymmentähenkinen Torvikopla Big Band astuu esiin, solistinaan Elina Hanni, täyttyy kirkko äänestä viimeistä sopukkaansa myöden. Luvassa on Lapin lumoa, mutta tällä kertaa taatusti normaalista poikkeavassa asussa, lupaa kanttori Heikki Hinssa.

TORVIKOPLA_netti_0077
Kuva: Ville Heiskanen

Torvikopla Big Band esittää myös tätä tilaisuutta varten Lauri Tikkaselta tilatun uuden big band -sovituksen tuoreesta Lauri Tähkän Minun Suomeni -singlestä.


Piccolon Kamarikuoro esittää Sibeliuksen kuoroklassikon Sydämeni laulu. Uudempiin lauluihin kuuluu jo kuitenkin klassikon härmää pintaansa saanut Kaj-Erik Gustafssonin kuorolaulu Pyhä leipä.

Myös yleisö pääsee mukaan, sillä konsertin ohjelmaan kuuluu tänäkin vuonna perinteinen yhteislaulu.

Piccolon Kamarikuoro, johtaa Heikki Hinssa
Torvikopla Big Band, johtaa Antti Karvonen,
solistina Elina Hanni, laulu
Kevin Zhuang, sello
Eric Zhuang, piano
Rebekka Vallinen, sopraano
Lauri Tikkanen, piano


Keskustorin Vanha kirkko
Konsertti alkaa 6.12. kaupungin ilotulituksen jälkeen noin kello 19.
Vapaa pääsy, ohjelma 7/5 €

Torvikopla netti ja Elina1
Elina Hanni on Torvikopla Big Bandin solistina. Kuva: Torvikopla ry

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi