Arkisto 2016

7.9.2016 9.50

Tesoman kirkolla alkavat naisten omat hetket

Harjun seurakunta järjestää kerran kuukaudessa Tesoman kirkolla aamukahvitilaisuuden kaikille omaa paikkaa etsiville naisille asuinpaikasta riippumatta.

Lauantaina 10.9. starttaavien puolitoistatuntisten aamukahvien ohjelmaan sisältyy yhteinen alkuhetki, aamupalakahvittelua kahden euron hintaan, iloa arkeen! -hetki ja sisaruspiiri.

Ajatuksen naisten voimaannuttavasta omasta paikasta ja aamukahvihetkestä sai perhekerhoja vetävä lastenohjaaja Ulla Paalijärvi. ”Keitetään kahvit ja jutellaan!” hän kirjoitti ideavihkoonsa helmikuussa.

Perhetyöstä vastaava pastori Tuija-Riitta ”Tuikku” Heiskanen oli saanut saman ajatuksen. Harjun työntekijöistä diakonissa Minna Sormunen ja lastenohjaaja Kaisa Mattila ilmoittautuivat tiimiin.

Tarkoitus on tehdä kaikki yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Vain ensimmäinen kerta on valmiiksi suunniteltu. Toiveena on, että vapaaehtoisista kukin saisi loistaa omilla lahjoillaan.

Ulla Paalijärvi kysyi mukaan perhekerhonsa äitejä. Viisi heistä innostui asiasta ja yksi isoäiti lupasi tulla keittämään kahvia.

Aulaemäntä vastaanottaa tulijat ja saliemäntä juontaa kahvitilaisuuden. Koristeluporukka kattaa pöydän, diakonissa leipoo sämpylöitä. Soittotaitoinen äiti säestää yhteislaulut ja tulevana lauantaina 14-vuotias Silja Salmela esittää kanteleen soittoa.

Iloa arkeen! -osiossa joku henkilö kertoo hänelle tärkeästä iloa tuovasta asiasta. Ensimmäisellä kerralla vuorovaikutuksesta alustaa Outi Moilanen.

– Yhdessä olemme enemmän! Jokainen kerta on erilainen, ja meille saa tulla ehdottamaan ideoita. Myös vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua. Nainen, tänne saat tulla loistamaan, Ulla Paalijärvi innostaa.

Hetki sinulle Nainen Tesoman kirkolla lauantaina 10.9. kello 9.30–11.

Seuraavat kokoontumiset 10.9., 15.10., 12.11. ja 10.12.

Merja Salonen

Tesoman naiset



Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi