Arkisto 2016

1.6.2016 12.00

Vielä ehtii mukaan kesäleirille

Tampereen seurakunnat järjestää kesällä yli neljäkymmentä leiriä. Tarjolla on perheleirejä, päiväleirejä ja muutaman yön kestäviä kesäleirejä kouluikäisille.

Ilmoittautuminen leireille oli keväällä, mutta joillekin leireille mahtuu vielä mukaan.

Tilaa on esimerkiksi Draamaleirillä heinäkuun alussa

– Leirillä kokeillaan pieniä impro-harjoituksia ja ehkä suunnitellaan sekä toteutetaan omia näytelmä- tai videoprojekteja. Tietysti nautitaan myös kesästä ja leirielämästä uiden, pelaillen, askarrellen ja musisoiden, kertoo leiristä vastuussa oleva kesätyöntekijä Salla Harjunen.   

Harjunen on ollut leiritoiminnassa mukana Hämeenkyrön seurakunnassa lähes vuosikymmenen ajan, ensin isosena, sitten apuohjaajana ja myöhemmin itse vetämässä leirejä. Tänä vuonna hän on ensimmäistä kertaa Tampereen seurakunnilla kesätöissä. 

– Draamaleirille tullakseen ei tarvitse harrastaa teatteria ja olla kokenut esiintyjä. Riittää, että on kiinnostunut erilaisista itseilmaisun keinoista ja haluaa päästä kokeilemaan esiintymistä.

Ketään ei pakoteta mihinkään, vaan jokainen pääsee kokeilemaan siipiään esiintyjänä omista lähtökohdistaan.

– Jännittäminen kuuluu asiaan, mutta mukavassa leiriporukassa voi yllättää itsensäkin ja kokea jotain uutta ja mahtavaa, kannustaa Salla Harjunen.

Parasta ovat ihmiset

Intiaanipukuinen Aino ja lännenhattupäinen Emma odottavat innokkaasti, että pääsevät taas Draamaleirille näyttelemään. Molemmat tytöt lähettävät terveisiä viime kesän Skuuppi- ja Draama -leiriläisille.

Hervantalaiset siskokset Emma (9 v.) ja Aino (11 v.) Moilanen ovat menossa Draamaleirille. He ovat vanhoja leirikonkareita, sillä molemmat tytöt osallistuivat jo viime kesänä Draamaleirille ja kahdelle muulle leirille.

Tytöt odottavat leiriltä hauskanpitoa ja uusia kavereita.  

– Leirille kannattaa tulla, koska siellä saa uusia kavereita ja siellä on kivaa. Oltiin molemmat viime kesänä ensimmäistä kertaa leireillä, ja kannatti. Nyt mennään niin monelle leirille kuin ehditään ja päästään, kertoo Emma.

– Leireillä on ollut aina kivaa. Parasta leirillä on tutustuminen uusiin ihmisiin ja se, että niillä usein askarrellaan paljon, lisää isosisko Aino.

Leirien lisäksi seurakunnilla on ilmaisia kesäkerhoja yli 7-vuotiaille ympäri Tamperetta kuudessa toimipisteessä. Ne alkavat 7.6. ja jatkuvat 1.7. asti.

Lisätiedot vapaista leiripaikoista ja kesäkerhoista: tampereenseurakunnat.fi/leirikesa 

Hanna Koivumäki
kuva: Jussi Laitinen


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi