Pääkirjoitus

5.6.2019 12.27

Kiitos avusta, tamperelaiset

Timo Takala

Kaakkois-Afrikan hirmumyrsky Idain uhrit, Myanmarin rohingya-pakolaiset, Etiopian kriisin uhrit, Gazan sairaalan potilaat sekä monet muut hädän keskelle joutuneet ovat saaneet viime aikoina apua tamperelaisilta.
Tampereen seurakunnat osoittaa vuosittain kolme prosenttia arvioidusta kirkollisverotuotosta lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan. Osan näistä varoista seurakunnat kohdentavat yhteistyökumppaneidensa välityksellä kulloinkin ajankohtaisiin katastrofikohteisiin.

Talousarviovaroista kansainvälisesti kohdentuvat varat ovat lähtöisin kaikilta kirkkoon kuuluvilta tamperelaisilta. Tänä vuonna seurakuntalaisilta saatuja talousarviovaroja kohdennetaan lähetystyöhön ja kansainväliseen diakoniaan kaikkiaan 930 000 euroa.

Kansainvälisen, rajat ylittävän hyvän välittäminen on erottamaton osa kirkon elämää. Kristityt eivät voi olla jakamatta siitä hyvästä, jota he ovat saaneet. Yhdessä he kokevat kipeästi myös sen, että tarve on merkillisessä maailmassa paljon mahdollisuuksiamme suurempi. Silti pienetkin purot yhteen liittyessään saavat aikaan paljon.

Kirkon toiminta on yhä vahvemmin myös vapaaehtoispanoksen varassa. Tamperelaisten vapaaehtoinen tuki oli viime vuonna yhteensä 1 000 000 euroa. Tamperelaisilta lähti siis vuoden aikana apua, tukea ja turvaa kirkon kautta kansainvälisiin kohteisiin lähes 2 miljoonaa euroa.

Raha on välttämätöntä, mutta tässäkään asiassa se ei ratkaise kaikkea. Kirkko myös rukoilee jatkuvasti, että ihmisten hätä ja kärsimys vähenisivät maailmassa.
 
Tampereen seurakuntien keskeisimmät kansainvälisen vastuun yhteistyökumppanit ovat Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu.

Lähetysseuran työ koostuu kehitysyhteistyöstä, kirkollisesta työstä, rauhan ja sovinnon työstä sekä vaikuttamis- ja katastrofityöstä. Kirkon Ulkomaanapu tekee kehitysyhteistyötä ja vaikuttamistyötä sekä välittää humanitaarista apua.

Maailmassa voidaan sulkea rajoja ja rakentaa monenlaisia muureja. Merkittävimmät maailmanlaajuiset haasteet, kuten oikeudenmukaisuuden puute ja ilmastonmuutos seurauksineen eivät ole tällaisilla teoilla padottavissa. Nämä haasteet on kohdattava rakentavasti ja ripeästi. Muut mahdollisuudet ovat meidän kaikkien kannalta huonompia vaihtoehtoja.

Kirkon kansainvälinen apu ei vähennä paikallista auttamistoimintaa. Hätää on myös lähellämme. Tampereen seurakunnat tekee yhteistyössä monien kumppaneiden kanssa auttamistyötä myös alueellisesti. Monet asiat ovat Suomessa hyvin, vaikka kaikki eivät voikaan sitä oman arkensa kokemuksena jakaa. Kirkko auttaa siellä, missä ihmiset ovat.

Kirkko toimii kaikki rajat ylittävien ihmisen arvon ja armon puolesta. Kiitos tamperelaiset, kun teette tämän mahdolliseksi myös tulevaisuudessa.


Timo Takala
Tampereen seurakuntien kehitysjohtaja


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja


Airikka Kirsi
Kirsi Airikka, päätoimittaja Silta-lehti kirsi.airikka@evl.fi p. 050 381 0970