Lähetystapahtumassa voi tutustua kaukomaihin virtuaalilasien avulla
Lähetystapahtumia on Hervannan kirkossa järjestetty vuosittain 1990-luvulta lähtien. Tämän vuoden tapahtuma on jo 24. Se toteutetaan otsakkeen ”Alussa oli Sana” alla.
Ohjelmaa on viitenä päivänä 19.–23. maaliskuuta. Sunnuntain 20.3. tarjonnan aloittaa kello 9.30 nuorisotyönohjaaja Anne-Katriina Niemen raamattuluento Turvallinen perhe.
Sen jälkeen ovat vuorossa perhemessu, lähetyslounas, yhteys lähetteihin, raamattuluento ja viittomakielinen messu.
Toimintapisteet kello 12–15 tarjoavat mahdollisuuden tutustua lähetystyöhön. Ne sopivat aikuisille ja lapsille.
Toimintapisteitä on seitsemän. Niistä yhdessä tutustutaan kriisiradioon, toisessa maailmaan ja kolmannessa raamatun kertomuksiin virtuaalilasein. Lähetysyhdistys Kylväjän Walma Wälkky Pikku kylväjästä vie askartelun keinoin ajatukset Mongoliaan. Japanin-lähettien kanssa voi kokeilla origamin taittelua
Hervannan kirjastossa on 15.–25.3. esillä lähetysaiheinen kuvat ja tarinat yhdistävä näyttely. Sen aiheina ovat kielen oppiminen, lukutaito ja raamatunkäännöstyö.
Lähetysiltoja on tarjolla kolme. Tapahtumaan liittyy Pekka Simojoen ja Sami Aspin konsertti 19. maaliskuuta kello 16 Hervannan kirkossa.
Asko Alajoki, Operaatio Mobilisaatio:
Anitan isä Chatti lupasi opetella lukemaan
”Vierailimme terveydenhoitajan mukana Nuasahi nimisessä kylässä Intiassa Odishan osavaltiossa, Hän teki siellä kotikäyntejä. Kylän asukkaat kuuluvat heimoon, joka lasketaan daliteiksi eli kastittomiksi.
Hän tapasi käynnin aikana 8 ihmistä, 3 odottavaa äitiä ja vanhempia naisia. Kylässä asuu 90 ihmistä. Joitain kylän lapsista käy Operaatio Mobilisaation perustamaa Luhagudin koulua. Kylän aikuisista vain 5 osaa lukea tai kirjoittaa.
Luhagudin koulua käyvän Anitan isä Chatti ei osaa lukea ja kirjoittaa. Kun tapasin hänet, rohkaisin häntä, että hän opettelisi lukemaan. Hän lupasi minulle opetella tämän taidon, ja koulun johtaja lupasi auttaa, että kylään saadaan lukutaidon opettaja.
Kylässä alettiin pitää iltaisin aikuisten lukutaitokursseja. Aikuisena lukemaan opetteleminen ei ole helppoa.
Luhagudin koulu on perustettu daliteja varten ja heidän pyynnöstään, että heillä olisi mahdollisuus päästä kouluun, joka daliteille eli kastittomille usein ei ole mahdollista. Koulu on englanninkielinen, jotta köyhillä dalit-lapsilla olisi mahdollisuus päästä jatko-opiskeluun.
Intiassa kaikki opetus ylemmällä tasolla on englanninkielistä ja englanninkielinen koulu antaa mahdollisuuden jatko-opiskelulle. Koulussa on 12 luokkaa. Lasten vanhemmat ovat pääasiassa lukutaidottomia ja elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Koulunkäynti on yksi tapa katkaista köyhyyden kierre.
Etelä-Odishassa dalitit ovat hyvin köyhiä. He elävät metsissä ja vuorilla. Perheeseen kuuluu vähintään isä ja äiti ja 2-3 lasta ja isovanhemmat. Yhdessä perheessä on 6-7 perheenjäsentä.”
Kuvat: Asko Alajoki