Arjessa

4.12.2019 Öinen kirkko on seikkailupaikka

Nooa Mustajärveä ei jännitä. – Ihan kiva, hän arvelee ideasta nukkua yötä kirkossa.


4.12.2019 Miten Yhteisvastuun keräysrahojen käyttöä seurataan?

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna runsaat kolme miljoonaa euroa. Tampereella kerättiin noin 92 000 euroa. Varoilla avustetaan vähävaraisten lasten ja nuorten kouluttautumista Suomessa ja hauraissa maissa.


6.11.2019 Perheiden hyvinvointi seurakuntien ja kaupungin yhteinen tavoite

Kalkunvuoren päiväkodin ovi avautuu perjantaina vähän väliä, ja sisään tupsahtaa äitejä lapsineen. He saapuvat perhekerhoon, jossa Harjun seurakunnan lastenohjaajat työskentelevät kaupungin avoimen varhaiskasvatuksen rinnalla.


6.11.2019 Miten yhteistyö perheiden hyväksi kehittyy?

Seurakunnat ovat koko kaupungin alueella kehittämässä lasten, nuorten ja perheiden palveluja. Mikä on perhekeskus-toimintamalli, perheneuvontatyön johtaja Heikki Syrjämäki?


2.10.2019 Elämänlaadulla on väliä myös ehtoopuolella

Eläkeläisjärjestöjen edustajista koostuva Tampereen vanhusneuvosto tuo esiin ikäihmisten toiveita ja huolenaiheita. Esittelijäsihteeri Kirsi Nurmio kertoo, että suurimmat huolet liittyvät tehostettuun palveluasumiseen.


2.10.2019 Palvelukoti Toukola tuntuu kodilta

Ritva Koivukangas istuu tyytyväisen oloisena pyörätuolissaan ja puristaa kädessään sairaalapastori Annukka Helteen ojentamaa puista ristiä. Se tuntuu kädessä pehmeän sileältä, mutta sen puristeleminen myös hieroo sorminiveliä.


2.10.2019 Seurakunnan yhteydenottokortit ilahduttivat saajiaan

Tuomiokirkkoseurakunnan diakonit lähettivät huhtikuun lopussa seurakunnan 78-vuotiaille yhteydenottokortin, jonka saattoi palauttaa, jos toivoi yhteydenottoa. 456 kortista palautui 22, ja lisäksi tuli muutamia soittoja ilman kortin palautumista.


4.9.2019 Kämmenniemeen nousee muuntuva seurakuntatila

Kämmenniemen seurakuntatalon maatyöt alkoivat Aunessalmenkadulla toukokuussa. Perinteisen kirkollisen tilan sijaan kokonaisuudesta on tulossa monitoimitila, joka muuntuu monenlaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Sen on tarkoitus olla myös yhteistyökumppaneiden, kuten järjestöjen ja koulun käytössä.


7.8.2019 Seurakunnat tarjoaa soivaa hoivaa

Tampereen seurakunnat haluaa tarjota soivaa hoivaa palveluyksiköissä ja hoivakodeissa asuville kaupunkilaisille. Tarkoituksena on etsiä ja kouluttaa joukko vapaaehtoisia muusikoita ja musiikinharrastajia, jotka voisivat käydä musisoimassa palvelukodeissa.


8.5.2019 Messinpajan nuorten ajatukset lepäävät kutoessa

Messinpajalla käy hiljainen suihkina, kun vajaat kymmenkunta nuorta kutoo pienillä pirtakangaspuilla. Tunnelma on rentoutunut. Tampereen seurakuntien ja NMKY:n ylläpitämän Messinpaja tarjoaa tekemistä ja ohjausta.


6.3.2019 Yhdessäolo ja puuhailu ovat parasta

Mukavinta on viettää aikaa yhdessä kummien kanssa, sanoo Tarmo Suomalainen. – Kummini Tarja ja Mika ovat tosi kivoja, minulla on aina kivaa, kun käyn heidän luonaan. Uudenvuoden vietto oli erityisen hauska: puuhailimme kaikenlaista, ja sain ajaa moottorikelkalla.


6.2.2019 Ihmiset kohtaavat toisensa Näsin yhteisöruokailussa

Yhteisöruokailu alkoi Seurakuntien talon 2. kerroksessa tammikuussa ja jatkuu maanantaisin kello 11– 13. Sen järjestävät Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö sekä seurakuntayhtymän diakonian ja yhteiskuntavastuun yksikkö. Tavoitteena on tulla tunnetuksi kaikkien yhteisenä ruokailuna.


6.2.2019 Herkkyys on voimavara – mutta myös vie voimia

Herkkyyttä on monenlaista: joku on herkkä hälinälle, toisen maku- tai hajuaisti reagoi hyvin helposti, kolmas havaitsee vähimmätkin yksityiskohdat tai muutokset. Kirjassa Herkän ihon alle erityisherkät käyvät läpi elämäntarinoitaan.


9.1.2019 ”Taistelen huumeita vastaan loppuelämäni”

– On tapahtunut niin paljon asioita, joita ei voi selittää järjellä. Jumalan on pakko olla olemassa, miettii 39-vuotias Heli Rontu, joka aloitti huumeidenkäytön 18-vuotiaana.


5.12.2018 Aluekeskusrekisterissä katsotaan tulevaisuuteen

Tampereen ­aluekeskusrekisteri aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2019. Tampereella sijaitsevassa aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti.


5.12.2018 Suomalaiset luottavat kirkon tukeen

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon odotetaan tukevan lapsia ja nuoria sekä vanhuksia ja avuntarvitsijoita.


7.11.2018 Setlementtitalo tarjoaa monia matalan kynnyksen palveluja

Rohkeasti ihmisen puolella, julistaa Setlementti Tampereen tunnuslause. Toimintastrategiassa taas lukee: ”Unelmoimme ihmisten ja heidän yhteisöjensä hyvästä elämästä.”


7.11.2018 ”Onko se niin paha että joudut oikein pistämään?”

”Söit varmaan lapsena kamalasti karkkia ja kaikkea makeaa, kun sait sokeritaudin?” ”Onko diabeteksesi niin paha, että joudut oikein pistämään?” ”Oma vika! Turha vaatia, että yhteiskunta maksaa kustannukset, olisi kannattanut liikkua ja laihtua.”


5.9.2018 Käytetään ylijäämä hyödyksi yhdessä Hävikkiviikollakin

Kuluttaja-lehti järjestää Hävikkiviikon jälleen 10.–16. syyskuuta. Viikon erityisenä teemana on tällä kertaa yhteisöllisyys. Yhteen kokoontumisen ja ylijäämäruuan yhdistämistä toteuttavat Tampereella esimerkiksi seurakunnissa järjestettävät ruokailut.


1.8.2018 Kerho antaa monenlaisia valmiuksia

– Hienointa pelikerhon vetämisessä on nähdä lasten edistyminen ja kehittyminen. Nautin myös siitä, että kerhossa on hyvä henki ja että se tuottaa iloa muille ihmisille, miettii 18-vuotias , joka ohjaa Mätky-kerhoa Eteläisessä seurakunnassa.


1.8.2018 Kaarien maalaukset esiin Aleksanterin kirkon ullakolla

Kauniita kuvioita voi jatkossa katsella myös Aleksanterin kirkon ullakolla, jonne valmistuu työtilaa esimerkiksi kirjauksia, sähköposteja ja pienryhmäkeskusteluja varten.


Edelliset Seuraavat