Usko
3.6.2020 Musiikki koskettaa korona-aikana
Normaalioloissa musiikki soi kaikkialla, jopa ravintolan vessassa. Tampereen seurakuntien nuorisomuusikon Peter Joukaisen mukaan musiikista on tullut ”tapettia”, jonka merkitys korona-aikana on ratkaisevasti muuttunut.
1.4.2020 Tuomasmessun ydin on kelpaamisen kokemus
Tampereen Tuomasmessussa on rakennettu elävää jumalanpalvelusyhteisöä jo 30 vuotta. Tampereen Tuomasmessu on ennen kaikkea sielunhoidollinen kohtaamisen messu. Näin pohtii tuomaspappi Katriina Hallikainen.
1.4.2020 Ahtikirkkoja ja pääsiäistä verkossa
Hiljaisen viikon ahtikirkot toteutuvat 6.–8. huhtikuuta Aleksanterin kirkossa. Niihin on mahdollisuus osallistua verkossa suoratoistopalvelun välityksellä. Pääsiäisen viettoon voi kokoontua monin tavoin videoiden, television ja radion avulla.
4.3.2020 Mariska pyrähtelee pyhän mailla
Laulaja-lauluntekijä Mariska heittelee ilmoille ajatuksia, tunteita ja ideoita, myyttejä ja uskomuksia. Hän törmäyttää koepallot jossain todellisessa tai kuvitteellisessa maailmassa – ja katsoo, millainen lopputulos syntyy. Laulujen perusteella usein sikiää jotain uutta ja kiinnostavaa.
5.2.2020 Reissumies on vielä taipaleella
Suomea 40 vuotta päätoimisesti kiertävänä laulajana ja kirkkotrubaduurina kulkeneen tamperelaisen Pertti Kallion vastuulla ovat olleet myös Sana Soi -illat jo 26 vuotta.
8.1.2020 Kaupunkilainen odottaa kirkolta hiljentymistä ja hyvän tekemistä
Kaupunkilaisessa uskonnollisuudessa korostuvat moninaisuus, uudenlaiset ilmiöt ja yksityisyys, mutta myös yhteinen hyvän tekeminen. Monella on hengellisiä kysymyksiä, mutta ei taitoa sanoittaa niitä.
8.1.2020 Päiväraamattukoulu antaa eväitä arkeen
Luottamus Jumalaan, usko ja epäusko, anteeksiantaminen ja -saaminen, ilo ja suru, tulevaisuus ja toivo. Muun muassa näihin aiheisiin on viime vuosina pureuduttu Tampereen seurakuntien Päiväraamattukoulussa, jonka 15. toimintavuosi alkaa 9. tammikuuta.
4.12.2019 Sisarusten suru jää piiloon
Aikuisen ihmisen menehtyessä sisaruksen suru voi jäädä vähälle huomiolle. Sitä ei esimerkiksi ole tutkittu yhtä paljon kuin leskien ja vanhempien surua. Tieto antoi Terhi Hölsälle aiheen maisterivaiheen tutkielmaan.
4.9.2019 Sydän Jumalalle, käsi lähimmäiselle
Soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa: lähimmäisten auttaminen arjen asioissa ja hengellinen ravinto kulkevat aina käsi kädessä, koska ihminen on kokonaisuus. Tärkeintä on lähimmäisten kohtaaminen.
3.4.2019 Paulin tarina: Pohjakosketuksesta uuteen elämään
– Pääsiäinen merkitsee minulle ilon ja toivon sanomaa. Jos Jeesus ei olisi mennyt ristille, en minäkään olisi saanut anteeksi syntejäni, pohtii Pauli Joona, entinen rikollinen, joka vietti elämästään runsaat 20 vuotta vankiloissa huumeidenkäytön ja rikosten takia.
7.11.2018 Domini Life tukee kristillisyyttä mobiilissa muodossa
Kristillistä elämäntapaa tukeva älypuhelimen pienoisohjelma on saanut nimensä sanoista Domini (Herran) ja Life (Elämä).
7.11.2018 Hengellisyyden ja seksuaalisuuden ristipaineessa
Hengellisyys ja seksuaalisuus ovat keskeinen osa ihmisyyttä. Mikäli nämä kaksi aluetta eivät ole tasapainossa keskenään, tilanne voi muodostua vaikeaksi. Pahimmillaan jopa kestämättömäksi.
5.9.2018 Uudistuminen on kirkon ainoa tie
Kirkon henkilöstön on aika tulla pois työhuoneistaan ja alttarin takaa. Heidän on jalkauduttava kohtaamaan ihmisiä toreille, kaduille ja kauppakeskuksiin. Epäily on tervettä ja minusta oikeastaan ainoa oikea uskon muoto. Olen epäilijä ja siksi myös körtti.
7.3.2018 Pääsiäisen juhlinta jatkuu täältä ikuisuuteen
Matka pitkäperjantaista pääsiäisaamuun on toivon tie. Musta vaihtuu valkoiseen, murhe muuttuu riemuksi, valo voittaa pimeyden.
7.2.2018 Kristinusko vaikutti näillä main jo oletettua aikaisemminkin
Arkeoastronomia on auttanut päättelemään, että kristinuskoon kääntyminen alkoi Suomessa jo viikinkiajan alussa. Uskontojen vaikutuksesta kertovat omalta osaltaan myös Pirkkalankylän Tursiannotkosta tehdyt löydöt.
21.12.2017 Maallikon joulusaarna
Jouluevankeliumi Luukkaan mukaan on tuttu lähes kaikille suomalaisille. Mutta ymmärrämmekö, miten paljon se kertoo Jeesuksen elämästä ja meistä itsestämme?