Usko

3.11.2021 Havaintoja uskomisesta

Fransiskus ja Hildegard -näytelmä kertoo uskosta, kutsumuksesta ja sen seuraamisesta.


6.10.2021 Ikiaikaista sanomaa tämän päivän soundilla

Tamperelaisen Verso Music -yhteisön EP-levy Ikiaikainen julkaistaan lokakuussa. Verso Music -kollektiivi on musiikillinen yhteisö, jonka hengellinen koti on Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten toiminta Uusi Verso.


6.10.2021 Pyhiinvaellus – ikiaikaista ja urbaania

Viisi vuotta sitten Tampereen päivänä PyhiinvaellusTampereen suojelija, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, avasi kaksi ensimmäistä reittiä Tampereella. Nyt niitä on jo lähes 30, ja monta tuhatta ihmistä on vaeltanut niitä ohjatusti tai matkapuhelimen opastamana.


6.10.2021 Näytelmä herättää kysymyksiä (katolisesta) kirkosta

Kahdella katolisella paavilla on näytelmässä pohdiskeltavanaan samoja kysymyksiä kuin evankelis-luterilaisen kirkon johtajillakin: miten suhtautua avioeroihin, homoseksuaalisiin pappeihin, aborttiin ja islamin nousuun.


1.9.2021 Kuka on hyvä ja kuka nero?

Kristuksen kirkkaus tulee esiin samannimisessä näytelmässä, jonka ensiesitys on lauantaina 25.9. kello 17 Pelastusarmeijan tiloissa.


2.6.2021 Sateenkaarityö saa yhteyshenkilöitä

Tampereen seurakunnat aikoo nimetä toimintaansa sateenkaariyhteyshenkilöitä.


5.5.2021 Rippikoulu kuuluu kaikille

Aleksanterin kirkon rappusilla seisoo hyväntuulinen nuorukainen, joka hymyilee kilpaa taivaalla loistavan valontuojan kanssa. Matias Puttonen on yksi tämän vuoden pienryhmärippikoululaisista.


7.4.2021 Eletty uskonto avartaa näkökulmaa

Uskontoa voi tutkia monella muullakin tavalla kuin opista ja instituutioista käsin. Eletty uskonto antaa äänen tavalliselle ihmiselle ja hänen hengellisille tuntemuksilleen.


7.4.2021 Mikä on kotikirkkoliike?

Kristillinen, valtakunnallinen Kotikirkkoliike aloitti toimintansa maaliskuussa. Hankkeen perustaja on pastori Hannu Vuorinen, joka on projektin vuoksi osittaisella virkavapaalla Tampereen Eteläisestä seurakunnasta.


3.3.2021 Poikkeusaikanakin meillä on toivo

Kristikunta valmistautuu koronasta huolimatta pääsiäisen ihmeeseen. Teologian tohtori Mika K T Pajunen toivoo pandemian lisäävän etuoikeutettujen solidaarisuutta niitä kohtaan, jota kärsivät eniten.


3.3.2021 Ympäristökysymyksistä Raamatun valossa

Mitä Raamatun valossa on ajateltava ilmastonmuutoksesta ja ympäristökysymyksistä? Entä onko Vanhan testamentin Jumala sama kuin Uuden testamentin Jumala. Näitä asioita pohditaan Raamattua verkossa -tapahtumassa.


3.2.2021 Katsomukset ovat kouluissa läsnä monella tavalla

Yhteiskunnan moninaisuuden lisääntyessä koulut ovat usein eturintamassa. Kouluissa ratkaistaan katsomusten väliseen yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä ja samalla rakennetaan monikatsomuksellista yhteiskuntaa.


3.2.2021 Matka hengelliselle pyhiinvaellukselle

Tuhkakeskiviikon iltakirkko kutsuu tamperelaisia matkalle paastonaikaan ja mukaan pääsiäisajan pyhiinvaellukselle.


7.1.2021 Suojaavaa symboliikkaa

Kuvanveistäjä-arkkitehti Maija Kovari ajattelee, että suojaavan puun hahmolla on keskeinen sija ihmismielen myyttisessä maisemassa. Puun suojaan hakeutuminen on ikivanha, arkkityypillinen kokemus. Se on tallentunut syvälle kehomuistiimme.


2.12.2020 Tarjolla lapsen ja aikuisen uskoa

Jo lapsi voi ymmärtää, että tiede ja kristinusko tarjoavat kaksi erilaista – mutta ei vastakkaista – näkökulmaa todellisuuteen. Ne ovat rinnakkaisia maailman hahmottamisen tapoja. Kummallakin on oma tehtävänsä perimmäisiin kysymyksiin vastaamisessa.


4.11.2020 Pitkä polku arkkipiispaksi

Arkkipiispan sisimmässä vaikuttaa maalaispapin sielu.


4.11.2020 Rauhaa ja rohkeutta

Rauhaa ja rohkeutta on marraskuisen Sana soi -illan teemana Aleksanterin kirkossa. Illan esiintyjänä on muusikko ja evankelista Nina Åström, joka on julkaissut samannimisen levyn vuonna 2018.


7.10.2020 Hoitava hetki syntyy vuorovaikutuksesta

Hämeenlinnalainen muusikko ja opettaja Jukka Salminen on kiertänyt Suomea kitaransa kanssa jo yli 40 vuotta. Moni varmaan ihmettelee, mistä lauluntekijä löytää kipinän esiintymiseen, ja mistä hän ammentaa voimia luovaan työhön.


2.9.2020 Mitä nykypäivän someniskat palvovat?

Juhamatti Vahdersalon uskonnon ja sosiaalisen median suhdetta tutkiva kuvasarja Modern Religion on nähtävillä vain Vanhassa kirkossa 12–14. syyskuuta: uutta näyttelyä ei ainakaan toistaiseksi ole kaavailtu.


5.8.2020 Räppiä olemassaolosta

Kristinuskoa tutkinut ja kristillistä räppiä esittävä helsinkiläispappi Lauri Kemppainen kuvailee itseään rukoilevaksi kädelliseksi.


5.8.2020 Pestään kädet koko asiasta

Kristinusko on vaikuttanut kulttuuriimme niin kauan, että sanat tulevat kuin selkäytimestä. Vaikka alkuperäinen yhteys olisi unohtunut, käsitys siitä on säilynyt, millaiseen tilanteeseen sanonta sopii.


Edelliset Seuraavat