Ajassa

5.1.2022 Pirkanmaan seurakunnat lupaavat tukea rokotuksiin

Seurakunnissa on lähtökohtaisesti suhtauduttu myönteisesti sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyöpyyntöön, kertoo asiaa selvittänyt Harjun seurakunnan johtava diakoniatyöntekijä Riina Viitala.


5.1.2022 Harjun kirkkoherraehdokkaat tentissä

Harjun seurakunnan kirkkoherran virkaa hakee viisi henkilöä.


5.1.2022 Yhteinen kieli yhdistää

Hervannan swahilinkielisiä jumalanpalveluksia on voinut seurata YouTubesta viime toukokuusta lähtien. Syksyllä Ibadaa vietettiin kerran kuukaudessa paikan päällä. Itäafrikkalaiseen kulttuuriin kuuluukin kokoontuminen kirkkoon.


1.12.2021 Uutta vai perinteistä jouluvirttä?

Onko vanhassa virressä vara parempi? Yksi luottaa perinteisiin, toisen mielestä on jo aika uusien sävelten tai sanojen, mutta kolmannelle käyvät molemmat.


1.12.2021 Joulukuun monet tapahtumat tuovat ihmiset yhteen

Vähävaraisille järjestetään itsenäisyyspäivän juhla, Areenan JOULU -tapahtuma kutsuu lapsiperheitä ja vuosittainen Kirkkopuiston joulu järjestetään jälleen jouluaattona. Juhla näkyy myös Kalevan kirkon seinässä.


1.12.2021 Sukuselvitysten toimitusaika on yhä liian pitkä

Espoon, Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymät ovat vedonneet kirkon päättäjiin virkatodistuskriisin ratkaisemiseksi. Niiden keskusrekisterien, jossa toimitusajat ovat alle kuusi viikkoa, tulisi kannanoton mukaan sitoutua auttamaan muita.


1.12.2021 Tehdäänkö kirkon omaa tutkimusta myös jatkossa?

Kirkon tutkimus ja koulutus yhdistyvät. Mitä se käytännössä tarkoittaa, Kirkon tutkimuskeskuksen vs. johtaja Veli-Matti Salminen?


3.11.2021 Ilkko jää pian pois käytöstä

Tampereen seurakuntien kurssikeskus Ilkko Kangasalla lopettaa toimintansa vuoden lopussa. Tulevan kaavamuutoksen myötä päärakennus sekä majoitusrakennuksina toimivat Marttila ja Eerola aiotaan purkaa.


3.11.2021 Mitä kuuluu kasteelle?

Lapsen kaste on monille tärkeä kirkollinen toimitus, joka kuuluu oman elämän ja suvun perinteisiin.


3.11.2021 Seurakunnat palvelee nyt chatissa

Tampereen seurakunnat avasi lokakuun alussa chat-palvelun verkkosivuilleen. Se on avoinna arkisin kello 9–16. Palvelun tarkoituksena on helpottaa avunsaantia ja tiedon löytämistä, kertoo kehittämistyön asiantuntija Eva Wäljas.


6.10.2021 Vihaviestit menevät ihon alle

– Sananvapauden takia täytyy suvaita urpoakin läppää, mutta uhkauksissa ja rasistisessa vihapuheessa tulee raja vastaan. Kaikilla ihmisillä on jakamattomat ihmisoikeudet, joita kukaan ei saa rajoittaa ja loukata, linjaa rap-artisti Paleface.


6.10.2021 Koulu, harrastukset, suorituspaineet ja oma paikka puhuttavat nuoria

Seurakuntien nuorisotyöntekijät ovat perheen ulkopuolisia aikuisia, joille on helppo puhua aiheesta kuin aiheesta. Kouluasiat, harrastukset ja suorituspaineet mietityttävät. Oman polun ja paikan löytyminen ovat myös mielessä.


6.10.2021 Ikkunoita asunnottomuuteen

Asunnottomien yö -teemaviikolla 14. lokakuuta Lielahden kartanossa avautuu Asunnottomuuden koko kuva -valokuvanäyttely. Näyttely on osa Hiedanrannassa järjestettävää Havahdu! -tapahtumaa, joka tuo esiin asunnottomuuden tilannetta Tampereella.


6.10.2021 Avoimuus lisääntyy myös urheilumaailmassa

– On alettu ymmärtää, että urheilu ei ole erillinen saareke: se ei ole irrallaan ihmisoikeuksista, pyrkimyksistä yhdenvertaisuuteen tai muista yhteiskunnallisista asioista. Näin pohtii Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth, joka on seurannut huippu-urheilua aitiopaikalta Suomen paralympiajoukkueen kisapappina jo 17 vuotta.


1.9.2021 Merkitysvajeesta pyhään – myös työelämässä

Merkityksen ymmärtäminen auttaa jaksamaan. Tutkimustenkin mukaan se antaa energiaa ja suuntaa, sanoo Tapio Aaltonen.


1.9.2021 Millaisen suosion on saanut yli 65-vuotiaiden etätoiminta?

Kuusi sosionomiopiskelijaa Tampereen ammattikorkeakoulusta on tarjonnut kesäkuusta alkaen etätoimintaa 65+-vuotiaille maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 12. Miten idea syntyi, opiskelijatiimin vetäjä Sonja Laukkanen?


1.9.2021 Vanhalla kirkolla onnistunut kesä

Keskustorin Vanha kirkko alkoi palvella kaupunkilaisten olohuoneena kesällä. Skeittitapulin ja messujen lisäksi kirkossa oli toimintaa päivittäin, esimerkiksi avointen ovien kahvila ja Muksukahvila. Tarjolla oli myös keskusteluapua ja A-killan taideterapia.


1.9.2021 Jumalanpalvelusten radiointi päättyi Moreenissa kesäkuussa

Tuomiokirkon jumalanpalvelusten välittäminen Radio Moreenin kautta kuulijoille päättyi Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan tiedekuntaneuvoston linjauksen perusteella. Viimeiseksi jäänyt lähetys oli 20. kesäkuuta.


1.9.2021 Matematiikan pähkäilyä rennosti

Korona-aikana etäopetusjaksot ovat olleet suurin haaste, toteaa Sammon keskuslukiossa matematiikkaa opettava Tapio Lind.


4.8.2021 Pandemia sai meidät perimmäisten kysymysten äärelle

Annika Saarikko iloitsee yhteistyön voimasta, jota seurakunnat ovat koronakurimuksessa osoittaneet. Diakoniassa ja nuorisotyössä tehty suuri työ jää hänen mielestään kuitenkin isolta osaltaan näkymättömiin.


4.8.2021 Kirkon rooli auttajana korostuu

Kaupungeissa asuvien suomalaisten suurimmat odotukset kirkkoa kohtaan liittyvät auttamiseen. Helmi–maaliskuussa 2021 tehdyssä tunnettuuskyselyssä kävi ilmi, että seurakuntien toivottiin pitävän huolta vanhuksista, huolehtivan vähäosaisista ja tukevan ihmisiä elämän kriiseissä.


Edelliset Seuraavat