Arjessa

3.3.2021 Saisivatko seurakuntalaiset äänestää määrärahojen käytöstä?

Tamperelaiset saivat osallistua marraskuussa kaupungin järjestämään osallistuvan budjetoinnin äänestykseen. Osallistuva budjetointi (osbu) on menetelmä, jossa asukkaat saavat ideoida, suunnitella ja päättää osbu-määrärahan käytöstä.


3.2.2021 Rakkausklinikka tukee verkossa

Olisi ihme, jos korona ei vaikuttaisi, sanoo Päivi Stelin-Valkama Tampereen seurakuntien perheneuvonnasta.
– Korona on kiristänyt perheiden ja parisuhteiden tilannetta.


3.2.2021 Kun lapsiavioliitto rikkoi mielen

Joka viidennellä nepalilaisella on jokin mielenterveysongelma. Erityisesti naisten ja tyttöjen mieli on uhattuna haitallisten perinteiden, kuten lapsiavioliittojen takia. Nirmala, 15, todistaa, että tähän on tulossa muutos.


3.2.2021 Yhteisvastuukeräys toteutuu poikkeusoloissakin

Koronaepidemia aiheuttaa tänä vuonna haasteita Yhteisvastuukeräykselle, kun perinteisiä kampanjatapahtumia ei toistaiseksi voi järjestää seurakunnissa.


7.1.2021 Tuomiokirkon urut uuteen loistoon

Tampereen tuomiokirkon pääurkujen peruskorjaus alkaa suunnitelman mukaan 11. tammikuuta. Työ kestää pääsiäisen yli, ja toukokuussa urut ovat käytettävissä uudessa loistossaan.


7.1.2021 Kirkkojen muutostyöt vauhtiin

Vanhan kirkon pitkään suunnitellut sisätilojen muutostyöt alkoivat loppiaisen jälkeen, ja ne valmistuvat maaliskuun lopussa. Messukylän kirkon sisätilojen muutokset sulkivat noin viideksi kuukaudeksi.


7.1.2021 Tukea ja liikuntapaikkoja toivottiin

Kaupunkilaiset toivovat, että lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan tarjoamalla heille stressinhallintaa ja mielenterveystukea. Myös liikuntapaikkojen lisääminen sai kannatusta.


2.12.2020 Sukat ja auttaminen – kestäviä asioita

Auttaminen ja muiden huomioon ottaminen ovat olleet aina tärkeitä arvoja Janne Tammiselle. – Auttamiseen olen tottunut jo pienenä, ja sosiaalinen vastuu on aina kulkenut mukana myös yrityksessämme, kertoo Sidoste Osakeyhtiön nuori toimitusjohtaja.


2.12.2020 Ajatukset heräävät tarinapolulla

Joulun alla Tampereen seurakuntien varhaiskasvatus tarjoaa vierailuja päiväkotien pihoilla. Kaupungin länsipuolen päiväkotilapset pääsevät seuraamaan Joulun kellot -kertomusta. Sen vaihtoehtona on jouluton Neljän kohdan tarina -polku, jossa etsitään valoa pimeyteen.


4.11.2020 Tukea nuorille äideille

Nuoret äidit -ryhmä Tesoman neuvolassa on perustettu tukemaan nuoria äitejä. Toiminnasta vastaa Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten toiminta Uusi Verso ja Tampereen kaupunki.


4.11.2020 Musiikin aate näyttää tietä

50 vuottaan juhliva Pirkanmaan musiikkiopisto on harrastuspaikka 1700 oppilaalle, joista pääosa on lapsia ja nuoria. 11-vuotias Edit Jännes soittaa selloa ja hänen kaksoisveljensä Daniel Jännes baritonitorvea.


4.11.2020 Laulava leipoja hoitaa kasveja

Täytyyhän niille puhua, toteaa Ulla Palmgren kasvihuoneen vihanneksista ja kukista. – Puille ei jutella, niitä täytyy halata, hän lisää.


7.10.2020 Uudet tilat tulivat tarpeeseen

Messukylän seurakunnan uutuuttaan kiiltävät seurakuntatilat, Aunes Kämmenniemessä ja Kauksun Kulma liiketilassa Kaukajärvellä, ovat osoittaneet toimivuutensa. Korona kuitenkin rajoittaa osallistumista.


2.9.2020 Köynnöksenkantajien viikko: vapaaehtoistyö kutsuu tukemaan muita

Tampereen tuomiokirkon lehtereitä kiertää Hugo Simbergin fresko, Köynnöksenkantajat. Siinä kaksitoista poikaa kantaa elämän köynnöstä, kukin omalla tavallaan. Joillekin köynnös on raskaampi kantaa, joillekin helpompi – mutta kukaan ei voi kantaa köynnöstä yksin, siihen tarvitaan muiden tukea.


2.9.2020 Hommia palavalla työhalulla

Kausityöläiset Malkam Karekallio ja Petra Nuutinen paiskivat puoli vuotta hommia Lamminpään hautausmaalla. Nuutinen on paikalla jo kolmatta kesää, Karekalliolla on kokemusta parin vuoden takaa myös Messukylän hautausmaasta.


5.8.2020 Hervantaan etsitään lisää vuoropuhelua

Hervannassa pyritään alkusyksystä lähtien lähentämään asukkaita toisiinsa uudella tavalla. Syyskuun alussa alkavalla hankkeella tavoitellaan vuoropuhelua asuinyhteisöjen ja asiantuntijoiden alati kasvavan kuilun yhteen kuromiseksi. Sitä koordinoi Tampereen seurakuntien diakonian ja yhteiskuntavastuun yksikkö.


5.8.2020 Pieni teko pelastaa ihmishenkiä

Tamperelainen Minna Maijala on elämänsä aikana luovuttanut verta jo 97 kertaa.


3.6.2020 Seurakunnat paikkaavat rahareikiä

Toiminnan ohella korona sekoittaa myös Tampereen seurakuntayhtymän taloutta. Vaikutukset ulottuvat sekä tuloihin että menoihin. Yhteensä pandemian on arvioitu vähentävän seurakuntayhtymän tuloja ainakin noin 2,15 miljoonaa euroa.


6.5.2020 Myötätuntoa ja lempeää kohtaamista

Miten tukea lasta, jonka läheinen on kuollut tai kuolemaisillaan? Saattohoitoon keskittyvän Pirkanmaan Hoitokodin työntekijät Martta Holmevaara ja Satu Marttila kohtaavat työssään lapsia ja nuoria, joita suuri suru koskettaa. He tietävät, että jokaisen suru on yksilöllinen, mutta kaikki kaipaavat kannattelua.


5.5.2020 Soittoharrastus ilahduttaa etänäkin

Lotta Penttilä etäopettaa pianonsoittoa Pispalan kirkolla neljänä päivänä viikossa. Pienestä huoneesta löytyvät pystypiano ja säädettävä pöytä, jolle tietokoneen saa laitettua niin, että oppilas näkee opettajan ja pianon.


5.5.2020 Elämä kantaa, ja asiat järjestyvät

Älkää huolehtiko liikaa. Kyllä se elämä kantaa, ja asiat järjestyvät. Arjen pienet ilot saavat nyt suuren merkityksen.


Edelliset Seuraavat