Arjessa

1.6.2022 Skeittitapuli jatkaa toimintaansa Vanhalla kirkolla

Skeittitapuli-hanke toteutetaan tänä kesänä toista kertaa Vanhan kirkon kellotapulilla Keskustorin kulmalla. Skeittitapuli toimii kohtaamispaikkana niin nuorille kuin vanhemmillekin kaupunkilaisille.


1.6.2022 Miten Liki-hanke auttaa ihmisiä?

Tampereella ruoka-apua hakee viikoittain noin 3000 ihmistä. Ruokajonoissa seisovia ihmisiä halutaan auttaa, ja siksi viime syyskuusta alkaen Tampereen ruokajonoissa on kiertänyt kolme Liki-hankkeen työntekijää.


4.5.2022 Lapsettomuuden toisella kierroksella

Lapsenlapsettomuus on kokemus, joka ei juuri näy julkisessa keskustelussa. Tukea ja ymmärrystä on vaikeaa löytää.


6.4.2022 Musiikki voi olla silta muistoihin ja omaan persoonaan

Minun ääneni -hanke tukee ja kuntouttaa muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään laulun, liikkeen ja musiikin kuuntelemisen avulla.


6.4.2022 Eteläisen seurakunnan kirkot saavat omat kastepuut

Kastepuut otettiin käyttöön Eteläisen seurakunnan kirkoissa eli Hervannan, Härmälän ja Viinikan kirkoissa maaliskuussa. Myös Vuoreksen seurakuntakoti saa omansa myöhemmin.


6.4.2022 Tukea Gambian lapsille

Tamperelaiset Maire Kanerva ja Kirsti Rantanen perustivat MMK- eli Maailma, me kaikki yhdistyksen vuonna 2007. Tuolloin Gambian Busumbalassa käynnistyi päiväkerho, jonka toiminta vaihtui esikouluksi syksyllä 2012. Toimintaa tuetaan nyt konsertilla.


2.3.2022 Onko perheneuvonta ruuhkautunut korona-aikana?

Kirkon perheneuvonnan asiakasmäärät kasvoivat ennätyslukemiin viime vuonna. Perheneuvonta on kuitenkin pystynyt tarjoamaan ammatillista tukea ihmisille monenlaisissa kriiseissä koko koronapandemian ajan.


2.2.2022 Koronapotilaiden hoitaminen on tiimityötä

Koronapotilaiden parissa työskentelevät Tiina Ojala ja Anne Kuitunen ovat työhönsä sitoutuneita ja alaansa arvostavia ammattilaisia. Teho-osastolla ja vuodeosastolla tarvitaan monenlaista tietotaitoa. – Tiimipelaamisella päästään hyvään lopputulokseen.


5.1.2022 Ovatko ikäihmisten digitaidot karttuneet?

Harjun seurakunta on syyskuusta lähtien antanut ikäihmisille tukea digitaalisten laitteiden, puhelimien ja tietokoneiden käytössä. Minkälaisesta projektista oikein on kyse, digineuvoja Arttu Lahtinen?


5.1.2022 Vertaisryhmä antaa voimia kuormittavaan perhearkeen

Keskustelu ja itsetutkiskelu auttavat erityislasten vanhempia näkemään omat voimavarat ja tavat käsitellä asioita.


5.1.2022 Marhabanissa ystävystytään yli kulttuurirajojen

Kalevan kirkon suojissa toimiva Marhaban on eri kulttuureista saapuvien ihmisten kohtaamispaikka. Vuodesta 2017 lähtien toimineessa keskuksessa on tähän mennessä käynyt 92 maasta kotoisin olevia ihmisiä.


5.1.2022 Mieli maalaa meistä monenlaisia kuvia

Kansi on pelkkää hämäystä, jotta lukija tarttuisi siihen. Näin tunnustaa psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Arto Pietikäinen, jonka tuorein kirja Joustava mieli ja hyvän itsetunnon ABC (Duodecim 2021) ei nimestään huolimatta tarjoa keinoja omien vahvuuksien hiomiseen.


1.12.2021 Kirkon keskusteluapu toimii vapaaehtoisten voimin

Kirkon keskusteluavun puhelimeen tulee vuosittain noin 60 000 ja chat-keskusteluihin reilut 10 000 yhteydenottoa.


1.12.2021 "Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun"

– Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta syntyy joulun tuntu, kertoo Turun piispa Mari Leppänen, Kauneimmat Joululaulut 2021 -kampanjan suojelija.


1.12.2021 Pamflettimuotoinen näyttely herättelee kiinnostusta Pyynikin kirkkopuistoon

Pyynikin kirkkopuiston, entiseltä nimeltään Aleksanterin kirkkopuiston, alennustila huolestuttaa Reijo Rinnettä. Edistääkseen alueen kunnostusta ja arvon palauttamista hän on ripustanut Seurakuntien talon ala-aulaan kuvia ja tekstejä, joiden tarkoitus on herätellä toimintaa.


3.11.2021 Tapaaminenkin on tärkeää

Yhteisöruokailuissa ei ole kyse vain syömisestä. Ruokailut kokoavat ihmisiä myös rupattelemaan ja viettämään aikaa yhdessä.


6.10.2021 Osallistuva budjetointi sai kaupunkilaisilta 39 ehdotusta

Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia Tampereen seurakunnille tehneet kaupunkilaiset pitävät tärkeänä muun muassa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta seurakunnassa sekä yhteisöllisyyttä, ympäristökasvatusta ja ihmisten rinnalla kulkemista. Kirkon tulee myös verkostoitua yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa.


6.10.2021 Ei niin pientä surua, etteikö siitä voisi tulla puhumaan

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset, lohdun lähettiläät, kuuntelevat surun kohdanneita ihmisiä keskiviikkoisin kello 16–18. Heidän kanssaan voi tulla juttelemaan mistä tahansa murheesta.


6.10.2021 Työväline kiisteleville pareille

Tampereen perheasiain neuvottelukeskuksessa on luotu työväline pareille, joilla on kestokiistoja. Helppokäyttöiseksi suunniteltu Pulmaluotain on verkkosivusto pareille, jotka huomaavat juuttuvansa samoihin teemoihin toistuvasti.


1.9.2021 Aitolahden kirkko – kohtaamispaikka alueen asukkaille

Aitolahden kirkko – Suojamuuri – tunnetaan kotoisana messuyhteisönä ja toimivana perhetyön keskuksena. Lähikirkko on uusien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä, kun Ojala–Lamminrahka -asuinalue valmistuu lähivuosina.


1.9.2021 Yhdessä ja omalla tavalla

Köynnöksenkantajien teemaviikko nostaa esiin Tampereen seurakuntien vapaaehtoistoimintaa. Nimensä viikko on saanut Tuomiokirkon Köynnöksenkantajat-freskosta. Freskossa kukin köynnöksenkantaja kantaa Elämän köynnöstä omalla tavallaan.


Edelliset Seuraavat