Arjessa

5.10.2022 Vanha kirkko sai sydäniskurin

Tuomiokirkkoseurakunta on saanut defibrillaattorin eli sydäniskurin. Lahjoituksen teki Tampere-Kissanmaan Rotaryklubi.


7.9.2022 Eteläisessä seurakunnassa uusia avauksia nuorten toimintaan

Nekalan seurakuntatalolla aletaan pian järjestää joka toinen viikko Raamatun opetusta nuorille. Nuorten oma musiikkiryhmä on jo aloittanut toimintansa.


7.9.2022 Diakoniapuu viestii toivoa ja rauhaa

Tampereen diakoniatyön yhteisessä juhlamessussa Tuomiokirkossa 11. syyskuuta siunataan diakoniapuu. Sen käytöstä on jo monenlaisia ideoita.


7.9.2022 Pekka Uusitalo tietää, mikä on luottamushenkilön tärkein ominaisuus

Kirkkovaltuutettu, Tampereen seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Pekka Uusitalo, 70, on toiminut kirkon luottamustehtävissä kolme vaalikautta. Kokemusta luottamushenkilönä hänellä tulee kuluvan vuoden päättyessä täyteen kaksitoista vuotta.


7.9.2022 Miksi maakuntamuseo on kerännyt tietoa seurakuntataloista?

Pirkanmaan maakuntamuseo on juuri saanut valmiiksi kaksivuotisen hankkeen, jossa on kartoitettu Pirkanmaan seurakuntien seurakuntataloja. Selvitys on kohdistunut uudehkoon rakennusperintöön.


3.8.2022 Kaikilla on nähdyksi tulemisen tarve

Tärkeintä on ihmisen aito ja tasavertainen kohtaaminen. Kun ihminen tulee näkyväksi ja kuulluksi, hän saa kokemuksen siitä, että häntä arvostetaan.


3.8.2022 Hyvinvointia kouluihin – Tampereella ja Nepalissa

Nepal ja Vietnam ovat olleet hienoja reissuja, joista on jäänyt paljon upeita muistoja. Olen nähnyt paikallista elämää ja kulttuuria sekä tavannut paikallisia ihmisiä, miettii 16-vuotias Joona Tuominen, joka vieraili Lyhty-hankkeen kehitysyhteistyömatkalla Nepalissa huhtikuussa.


3.8.2022 D-day kutsuu syömään, laulamaan ja tutustumaan työntekijöihin

Vuosittain syyskuun ensimmäisenä päivänä vietetään D-day:ta. Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijät Anna-Leena Mansukoski ja Päivi Kuivalainen kertovat, mistä on kyse.


1.6.2022 Skeittitapuli jatkaa toimintaansa Vanhalla kirkolla

Skeittitapuli-hanke toteutetaan tänä kesänä toista kertaa Vanhan kirkon kellotapulilla Keskustorin kulmalla. Skeittitapuli toimii kohtaamispaikkana niin nuorille kuin vanhemmillekin kaupunkilaisille.


1.6.2022 Miten Liki-hanke auttaa ihmisiä?

Tampereella ruoka-apua hakee viikoittain noin 3000 ihmistä. Ruokajonoissa seisovia ihmisiä halutaan auttaa, ja siksi viime syyskuusta alkaen Tampereen ruokajonoissa on kiertänyt kolme Liki-hankkeen työntekijää.


4.5.2022 Lapsettomuuden toisella kierroksella

Lapsenlapsettomuus on kokemus, joka ei juuri näy julkisessa keskustelussa. Tukea ja ymmärrystä on vaikeaa löytää.


6.4.2022 Musiikki voi olla silta muistoihin ja omaan persoonaan

Minun ääneni -hanke tukee ja kuntouttaa muistisairaita ihmisiä ja heidän läheisiään laulun, liikkeen ja musiikin kuuntelemisen avulla.


6.4.2022 Eteläisen seurakunnan kirkot saavat omat kastepuut

Kastepuut otettiin käyttöön Eteläisen seurakunnan kirkoissa eli Hervannan, Härmälän ja Viinikan kirkoissa maaliskuussa. Myös Vuoreksen seurakuntakoti saa omansa myöhemmin.


6.4.2022 Tukea Gambian lapsille

Tamperelaiset Maire Kanerva ja Kirsti Rantanen perustivat MMK- eli Maailma, me kaikki yhdistyksen vuonna 2007. Tuolloin Gambian Busumbalassa käynnistyi päiväkerho, jonka toiminta vaihtui esikouluksi syksyllä 2012. Toimintaa tuetaan nyt konsertilla.


2.3.2022 Onko perheneuvonta ruuhkautunut korona-aikana?

Kirkon perheneuvonnan asiakasmäärät kasvoivat ennätyslukemiin viime vuonna. Perheneuvonta on kuitenkin pystynyt tarjoamaan ammatillista tukea ihmisille monenlaisissa kriiseissä koko koronapandemian ajan.


2.2.2022 Koronapotilaiden hoitaminen on tiimityötä

Koronapotilaiden parissa työskentelevät Tiina Ojala ja Anne Kuitunen ovat työhönsä sitoutuneita ja alaansa arvostavia ammattilaisia. Teho-osastolla ja vuodeosastolla tarvitaan monenlaista tietotaitoa. – Tiimipelaamisella päästään hyvään lopputulokseen.


5.1.2022 Ovatko ikäihmisten digitaidot karttuneet?

Harjun seurakunta on syyskuusta lähtien antanut ikäihmisille tukea digitaalisten laitteiden, puhelimien ja tietokoneiden käytössä. Minkälaisesta projektista oikein on kyse, digineuvoja Arttu Lahtinen?


5.1.2022 Vertaisryhmä antaa voimia kuormittavaan perhearkeen

Keskustelu ja itsetutkiskelu auttavat erityislasten vanhempia näkemään omat voimavarat ja tavat käsitellä asioita.


5.1.2022 Marhabanissa ystävystytään yli kulttuurirajojen

Kalevan kirkon suojissa toimiva Marhaban on eri kulttuureista saapuvien ihmisten kohtaamispaikka. Vuodesta 2017 lähtien toimineessa keskuksessa on tähän mennessä käynyt 92 maasta kotoisin olevia ihmisiä.


5.1.2022 Mieli maalaa meistä monenlaisia kuvia

Kansi on pelkkää hämäystä, jotta lukija tarttuisi siihen. Näin tunnustaa psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Arto Pietikäinen, jonka tuorein kirja Joustava mieli ja hyvän itsetunnon ABC (Duodecim 2021) ei nimestään huolimatta tarjoa keinoja omien vahvuuksien hiomiseen.


1.12.2021 Kirkon keskusteluapu toimii vapaaehtoisten voimin

Kirkon keskusteluavun puhelimeen tulee vuosittain noin 60 000 ja chat-keskusteluihin reilut 10 000 yhteydenottoa.


Edelliset Seuraavat