Arjessa
7.8.2019 Seurakunnat tarjoaa soivaa hoivaa
Tampereen seurakunnat haluaa tarjota soivaa hoivaa palveluyksiköissä ja hoivakodeissa asuville kaupunkilaisille. Tarkoituksena on etsiä ja kouluttaa joukko vapaaehtoisia muusikoita ja musiikinharrastajia, jotka voisivat käydä musisoimassa palvelukodeissa.
8.5.2019 Messinpajan nuorten ajatukset lepäävät kutoessa
Messinpajalla käy hiljainen suihkina, kun vajaat kymmenkunta nuorta kutoo pienillä pirtakangaspuilla. Tunnelma on rentoutunut. Tampereen seurakuntien ja NMKY:n ylläpitämän Messinpaja tarjoaa tekemistä ja ohjausta.
6.3.2019 Yhdessäolo ja puuhailu ovat parasta
Mukavinta on viettää aikaa yhdessä kummien kanssa, sanoo Tarmo Suomalainen. – Kummini Tarja ja Mika ovat tosi kivoja, minulla on aina kivaa, kun käyn heidän luonaan. Uudenvuoden vietto oli erityisen hauska: puuhailimme kaikenlaista, ja sain ajaa moottorikelkalla.
6.2.2019 Ihmiset kohtaavat toisensa Näsin yhteisöruokailussa
Yhteisöruokailu alkoi Seurakuntien talon 2. kerroksessa tammikuussa ja jatkuu maanantaisin kello 11– 13. Sen järjestävät Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö sekä seurakuntayhtymän diakonian ja yhteiskuntavastuun yksikkö. Tavoitteena on tulla tunnetuksi kaikkien yhteisenä ruokailuna.
6.2.2019 Herkkyys on voimavara – mutta myös vie voimia
Herkkyyttä on monenlaista: joku on herkkä hälinälle, toisen maku- tai hajuaisti reagoi hyvin helposti, kolmas havaitsee vähimmätkin yksityiskohdat tai muutokset. Kirjassa Herkän ihon alle erityisherkät käyvät läpi elämäntarinoitaan.
9.1.2019 ”Taistelen huumeita vastaan loppuelämäni”
– On tapahtunut niin paljon asioita, joita ei voi selittää järjellä. Jumalan on pakko olla olemassa, miettii 39-vuotias Heli Rontu, joka aloitti huumeidenkäytön 18-vuotiaana.
5.12.2018 Aluekeskusrekisterissä katsotaan tulevaisuuteen
Tampereen aluekeskusrekisteri aloittaa toimintansa 1. tammikuuta 2019. Tampereella sijaitsevassa aluekeskusrekisterissä hoidetaan kaikkien siihen kuuluvien seurakuntien kirkonkirjojen pito keskitetysti.
5.12.2018 Suomalaiset luottavat kirkon tukeen
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon odotetaan tukevan lapsia ja nuoria sekä vanhuksia ja avuntarvitsijoita.
7.11.2018 Setlementtitalo tarjoaa monia matalan kynnyksen palveluja
Rohkeasti ihmisen puolella, julistaa Setlementti Tampereen tunnuslause. Toimintastrategiassa taas lukee: ”Unelmoimme ihmisten ja heidän yhteisöjensä hyvästä elämästä.”
7.11.2018 ”Onko se niin paha että joudut oikein pistämään?”
”Söit varmaan lapsena kamalasti karkkia ja kaikkea makeaa, kun sait sokeritaudin?” ”Onko diabeteksesi niin paha, että joudut oikein pistämään?” ”Oma vika! Turha vaatia, että yhteiskunta maksaa kustannukset, olisi kannattanut liikkua ja laihtua.”
5.9.2018 Käytetään ylijäämä hyödyksi yhdessä Hävikkiviikollakin
Kuluttaja-lehti järjestää Hävikkiviikon jälleen 10.–16. syyskuuta. Viikon erityisenä teemana on tällä kertaa yhteisöllisyys. Yhteen kokoontumisen ja ylijäämäruuan yhdistämistä toteuttavat Tampereella esimerkiksi seurakunnissa järjestettävät ruokailut.
1.8.2018 Kerho antaa monenlaisia valmiuksia
– Hienointa pelikerhon vetämisessä on nähdä lasten edistyminen ja kehittyminen. Nautin myös siitä, että kerhossa on hyvä henki ja että se tuottaa iloa muille ihmisille, miettii 18-vuotias
1.8.2018 Kaarien maalaukset esiin Aleksanterin kirkon ullakolla
Kauniita kuvioita voi jatkossa katsella myös Aleksanterin kirkon ullakolla, jonne valmistuu työtilaa esimerkiksi kirjauksia, sähköposteja ja pienryhmäkeskusteluja varten.
1.8.2018 Kalevankankaan muurin pulterit ovat melkoisia murikoita
Kalevankankaan hautausmaan tukimuurin kunnostus jatkui jälleen alkukesästä. Urakointi jatkuu vielä arvion mukaan 5–6 vuotta.
1.8.2018 Nukkekotiaskarteluleiri Ilkossa saavutti heti suuren suosion
Leirikeskus Ilkon Eerolassa kokoontui ensimmäistä kertaa nukkekotileirin tiimoilta kaikkiaan 43 ihmistä, vetäjät mukaan luettuina. Leiri oli suosittu ja paikat menivät hetkessä.
1.8.2018 Pitkää päivää läsnä hautausmaan kupeessa
– Täytyy olla läsnä – ilman että vie suruja ja murheita kotiin, koska silloin ei jaksaisi. Muun muassa näin kuvaa työtään Kalevankankaan hautausmaan kupeella kukkapuotia pitävä Jenni Björk.
6.6.2018 Kesäpappi kohtaa kaupungilla
– Toivon, että kesäpappi toisi Tampereen katukuvaan iloa ja samalla kirkon lähemmäksi ihmisten arkea. Minua voi nykäistä hihasta ja tulla rohkeasti juttusille, kertoo Jiri Santaharju, joka aloitti Tampereen seurakuntien kesäpappi-pestinsä kesäkuun alussa.
4.4.2018 M-Huoltamon opintopolulla tuetaan nuoren kasvua
Martinus-palvelut Oy, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Ammattiopisto Luovi kouluttavat nuoria autoalalle M-Huoltamolla.
4.4.2018 Saavutettavuus rakentaa yhdenvertaisuutta
Kirkko on viime vuosina tehnyt paljon työtä esteettömyyden ja saavutettavuuden hyväksi. Asioiden käytäntöön vieminen on kuitenkin hidasta. Osallisuus ja yhdenvertaisuus ovat kristinuskon ydintä, mutta moni asia odottaa vielä toteutumistaan.
4.4.2018 Marhabanissa tärkeintä on kohtaaminen
– Toivon ymmärtämystä näitä kovia kokeneita ihmisiä kohtaan. Me ihmiset olemme aika samanlaisia riippumatta siitä, mistä me olemme lähtöisin, miettii Jukka Wäljas, joka tekee vapaaehtoistyötä maahanmuuttajien parissa Marhaban-keskuksessa.
7.3.2018 Tuunaaminen on nykypäivää pääsiäisenkin juhlapöydässä
Pääsiäinen on ilon juhla, eikä sen ruuanlaittoakaan tarvitse ajatella tiukkapipoisesti. Tuunaaminen eli yksilölliseksi muokkaaminen on päivän sana