Ihmiset
7.9.2022 Zairen kuvia esillä
Harjun seurakunnan nimikkolähettinä Zairessa toimineen Terttu Poutasen afrikkalaisista esineistä otetut kuvat vierailevat Lielahden kirjastossa ja Pispalan kirkossa.
7.9.2022 Myönteisyys kantaa eteenpäin
Kahden alakoululaisen äidin, aineenopettaja Saara Erman vapaa-ajasta osa kuuluu Harjun Kamarikuorolle.
3.8.2022 Omannäköistä elämää – ja musiikkia
– Haluan olla toivon tuoja ja valaa musiikillani ihmisiin uskoa siihen, että kaikki järjestyy. Monien asioiden pelko määritti omaa elämääni nuorena, enkä enää suostu siihen, miettii laulaja Jesse Kaikuranta, jonka laulut ovat kannatelleet ihmisiä jo kymmenen vuotta.
3.8.2022 Sydämenasioina Messukylä ja ”Mikko”
Messukylä ja sen vanha kivikirkko ovat kiehtoneet opettaja Juha Javanaista vuosikymmenten ajan.
– Messukylä on kaiken alku, ja Tampereen äiti. Kaupunki erotettiin omakseen Messukylästä vuonna 1779, hän perustelee.
1.6.2022 Sympaattiset puukirkot saavat ihastumaan
Viitisentoista vuotta sitten Paavo Kotkavaara huomasi Siikajoen Revonlahden kirkon viileässä penkissä, että puukirkot ovat kauniita. − Kamera oli mukana ja ajattelin, että otanpa kuvia samalla, hän kertoo.
1.6.2022 Presidenttikin yhtyy heidän huoleensa
Tällä kertaa Kalevan Karhujen Pesukarhut-seikkailijajoukkueen tapaamisen aiheita on kaksi: veden keittäminen maitopurkissa sekä tasavallan presidentin Sauli Niinistön kirje.
4.5.2022 Naisten Pankki tehnyt työtä jo 15 vuotta
Naisten Pankki on tarjonnut koulutusta tai toimeentulon yli 90 000 naiselle kehittyvissä maissa. Pienestä toimijasta on kasvanut kehitysyhteistyön edelläkävijä.
4.5.2022 Kokemus osallisuudesta vie eteenpäin
Kansainvälisen Tampereen tervetulleeksi toivottava Marhaban-keskus Kalevan kirkolla pulppuaa puheensorinaa ja aterimien kilkettä.
6.4.2022 Hyvää mieltä
Hyvää mieltä kaikille! Pärjätään! Näin kannustavasti jumpparyhmänsä jäseniä tervehtii 85-vuotias Tuula Kivistö, joka on vetänyt Hyvän mielen tuolijumppaa Seurakuntien talossa jo 22 vuoden ajan.
2.3.2022 Muusikon tie on vienyt kohti jotain suurempaa
Teini-iässä Sami Asp kuuli sisäisen äänen, joka kysyi, onko nyt tekemäsi varmasti oikein. Siitä seurannut kriisi muutti elämän suunnan. Sävelet ovat kuitenkin kulkeneet mukana aina. Nykyään hän tekee monenlaista musiikkia – myös salanimillä.
2.3.2022 Jokin ohjaa polkujamme
Vaeltaminen ja kirjoittaminen ovat muodostuneet Marjatta Lehtovirralle tärkeiksi elämän sisällöiksi. Kulkea voi niin teillä Espanjan Santiago de Compostelaan kuin lähimetsissäkin.
2.2.2022 Suurin muutos on tapahtunut asenteissa
Olen halunnut tehdä asioita, jotka edistävät monien ihmisten elämänlaatua. Työ on ollut hyvin motivoivaa, ja olen kokenut itseni tarpeelliseksi. Näin pohtii Kari Lähteenmäki, joka sai elämäntyöstään Tampereen kaupungin vammaisneuvoston esteettömyyspalkinnon.
5.1.2022 Unelmia ja tutkielmia ihmisistä
”Pelkkä tieto ei tee meistä empaattisia ihmisiä. Pitää olla arvomaailma, jota voi viedä eteenpäin. Jokaisen pitäisi saada edes kerran kokea onnellisuus – ja yhdessä koetut tunteet. Näihin tie vie taiteen kautta. Sieltä löydät itsesi. Tavataan siellä”, kirjoittaa taiteilija Seela Sella Kauan kukkineet omenapuut -näytelmän käsiohjelmassa.
1.12.2021 Sydän täynnä kiitollisuutta
Laulajan ura on ollut Katri Helenalle unelmien täyttymys. Jos Jouluradiolle tehty Hoosianna jää hänen viimeiseksi äänitteekseen, se on hänen mielestään hyvä lopetus.
1.12.2021 Rakkaudesta kirjoihin ja vapaaehtoistyöhön
– Paras saamani palaute on ollut: ”Tule pian uudestaan!”. Lukutuokiot ovat olleet tärkeitä virkistyshetkiä ikäihmisille, ja mielelläni olen käynyt lukemassa, kertoo tamperelainen Hilkka Jouttijärvi.
3.11.2021 Sanoja vain pulpahtelee
Tamperelaisen Vilja Sihvosen sanoitus Pieni orava oli lasten raadin suosikki seuraavaan Lasten virsi -kirjaan. Eläinaihe oli raadin mielestä kiva, laulu iloinen, tarinallinen laulu toimi hyvin, metsä herätti kivoja mielikuvia ja laulu oli sopivan mittainen.
3.11.2021 Hevosten parissa huolet unohtuvat
Kuivunut multa pöllyää. Kymmenvuotias suomenhevonen Sirun Haaste, lempinimeltään Seppo, kuuntelee sukimista lähes liikkumatta. Hevoset viihtyvät myös Toritun maastolenkeillä.
6.10.2021 Luonto rauhoittaa ja antaa voimia
Luonnossa liikkuminen antaa paljon. Menen hitaasti ja nautin, sekä kuuntelen ja katselen ympärilleni. Näin miettii Siivikkalassa asuva Anja Pentikäinen, joka on aina harrastanut liikuntaa ja nauttinut ulkona olemisesta yksin tai koiran kanssa.
1.9.2021 Anitta Ahonen uskaltaa heittää huulta vartalostaan
Rakkauden kaksoiskäsky sen kiteyttää: kun rakastaa itseä, rakastaa muita, ja on siten armollisempi itselleen ja toisille. Helpommin sanottu kuin tehty, kun kohteena on oma keho. Uskominen lähtee itsestä, ja silmä saattaa keksiä monta kokonaisvaltaista rakkautta horjuttavaa vikaa. Tässä kohtaa voikin alkaa janota muiden näkökulmaa. Tosin siitä on apua vain, jos kuulee hyväpuhetta ja ottaa kehut vastaan.
4.8.2021 Jääsken pojasta tuli tähtien tarkkailija
Elämänpolku on tuonut Erkki Vehniäisen monen mutkan kautta Tampereelle liki puoli vuosisataa sitten. Tie sai alkunsa vuonna 1938 rajan takaa Jääskestä, joka oli tuolloin Suomen neljänneksi suurin maalaiskunta. Asukkaita oli reilut 20 000 ja pinta-alaa 420 neliökilometriä.
2.6.2021 Lankutusta Ugandan lasten hyväksi
Kun huimapäiset uimahyppääjät Nino Ärling ja Arttu Laitinen eli ARA saapuvat rannalle, pikkupojat tunnistavat heidät heti, ja rientävät juttusille.