Ihmiset

1.11.2023 Irja Aro-Heinilän romaanissa Tansanian naiset toimivat

Tuore mango tuoksuu ja maistuu, helle paahtaa, sade pehmittää tien liejuksi ja Tansanian Morogoron kaupungissa ihmisiä on kaikkialla. Naiset joutuvat hakatuiksi, jätetyiksi tai molempia. Sitkeydellä ja kovalla työllä saadaan lapset kouluun.


1.11.2023 Kohtaamispaikassa koetaan rakkautta

Valoisa, luotettava ja vastuuntuntoinen. Näin toiminnanohjaaja Maria Haapavaara määrittelee ranskalaisen sosiaalityön opiskelijan Nancy Soumahoron, joka suorittaa työharjoitteluaan Marhaban-keskuksessa.


4.10.2023 Koko luomakuntaa tulee kunnioittaa

Tohtori Jenni Haukion elämän perusperiaate on, että jokainen ihminen on yhtä arvokas. Hän ajattelee olevansa myös hyvin henkinen ihminen.


6.9.2023 Kätketyt helmet esiin

Elämä tuntuu aina uuden edessä olemiselta, tiivistää Jarmo Rautiainen kerrottuaan ensin tapahtumasta viitisentoista vuotta sitten. Silloin hän tavallisesta poiketen osallistui Tuomasmessuun ja meni sen jälkeen yllättäen esittäytymään kuorossa laulaneelle Leenalle. Lentävä lausahdus ”kuka kenellekin kirkastetaan” taisi siinä toteutua.


6.9.2023 Seniorisploitaatioelokuva: ”Tästä tuli todella hyvä”

Joukko TampereMission senioripysäkkiläisiä heittäytyi mukaan improvisaatioelokuvan tekemiseen. He eivät täysin tienneet, mihin olivat ryhtymässä, ja ovat nyt ällikällä lyötyjä lopputuloksesta.


2.8.2023 Kohtaaminen on A ja O

Tasavertainen kohtaaminen on yhteisöllisyyden avainsana, arvioi Tesoman OmaNaapuri -kahvilan emäntä, yhteisökoordinaattori Raija Kotilainen.


7.6.2023 Yksinasuvien kokoontumisissa jutellaan iloista ja suruista

Seurakuntien sinkkutoiminnan osallistujamäärä on kasvussa. Tähän asti sauna- ja oloiltoihin on kerääntynyt pari-kolmekymmentä kävijää, mutta Kammarin iltojen ennätyksenä on jo 43 osallistujaa.


3.5.2023 Tärkeimmät ovat sitkeys, sinnikkyys ja pelihalu

Oli 1940-ja 1950-luvun vaihde. Keittiön ikkunasta näkyi muita lapsia jäällä. Kakkosluokkalaisena Viinikan kirkon naapuriin muuttanut Lasse Oksanen puki luistimet jalkaan jo kotona, ja liittyi porukkaan.


5.4.2023 Musiikki ja ilo yhdistävät

Musiikista tulevaa iloa pystyy jakamaan, luottaa Jorma Rantalainen, taiteilijanimeltään Jorma.
– Uskon hirveän paljon musiikkiin tunnetilojen säätelyssä. Musiikki tasoittaa myös kommunikaatio-ongelmia.


1.3.2023 Aivojumppaa ja ajatusten vaihtoa

Suosittu Skip-Bo on rantautunut myös Mummon Kammarille. Kyseessä on mukava ja jännittävä ryhmittelykorttipeli, jossa pelaajat pyrkivät ensimmäisinä saamaan korttinsa kokoamispinoon numerojärjestyksessä.


1.2.2023 Ylisfestarien kummisetä totuttelee eläkepäiviin

Jo monta vuotta tyhjillään olleen Ylisen kuntoutuskeskuksen alueen pihateitä aurataan yhä, ja alueella käy vartija päivittäin. Silti lähes kaikki rakennusten ikkunat on onnistuttu rikkomaan, ja tapahtuipa alueella viime keväänä tuhopolttokin.


7.12.2022 Tontuntekijä kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan

Tonttujen tekemisestä on tullut vuosien varrella kiva, yhteisöllinen asia. Auttajien verkosto kasvaa, ja sana kiirii.


2.11.2022 Suru kulkee aaltoina

Sosiaalipsykologina työuransa tehnyt Marjut Kuokkanen, 72, on Aleksanterin Avoimen kirkon ja Lohdun hetken vapaaehtoinen maallikkopäivystäjä. Hänestä lohduttaminen on kuuntelemista ja myötäelämistä.


5.10.2022 Kaksi kättä aina käytössä

Lastentarhanopettaja, kirjoittaja, neljän lapsen äiti, isoäiti Marjo Lehikoinen touhuaa Tohlopin Uimaseuran pukukopilla kiharat hulmuten. Uudet muovimatot leikkautuvat vauhdikkaasti ja suursiivouksen jäljiltä kopissa tuoksuu raikkaalta.


7.9.2022 Zairen kuvia esillä

Harjun seurakunnan nimikkolähettinä Zairessa toimineen Terttu Poutasen afrikkalaisista esineistä otetut kuvat vierailevat Lielahden kirjastossa ja Pispalan kirkossa.


7.9.2022 Myönteisyys kantaa eteenpäin

Kahden alakoululaisen äidin, aineenopettaja Saara Erman vapaa-ajasta osa kuuluu Harjun Kamarikuorolle.


3.8.2022 Omannäköistä elämää – ja musiikkia

– Haluan olla toivon tuoja ja valaa musiikillani ihmisiin uskoa siihen, että kaikki järjestyy. Monien asioiden pelko määritti omaa elämääni nuorena, enkä enää suostu siihen, miettii laulaja Jesse Kaikuranta, jonka laulut ovat kannatelleet ihmisiä jo kymmenen vuotta.


3.8.2022 Sydämenasioina Messukylä ja ”Mikko”

Messukylä ja sen vanha kivikirkko ovat kiehtoneet opettaja Juha Javanaista vuosikymmenten ajan.
– Messukylä on kaiken alku, ja Tampereen äiti. Kaupunki erotettiin omakseen Messukylästä vuonna 1779, hän perustelee.


1.6.2022 Sympaattiset puukirkot saavat ihastumaan

Viitisentoista vuotta sitten Paavo Kotkavaara huomasi Siikajoen Revonlahden kirkon viileässä penkissä, että puukirkot ovat kauniita. − Kamera oli mukana ja ajattelin, että otanpa kuvia samalla, hän kertoo.


1.6.2022 Presidenttikin yhtyy heidän huoleensa

Tällä kertaa Kalevan Karhujen Pesukarhut-seikkailijajoukkueen tapaamisen aiheita on kaksi: veden keittäminen maitopurkissa sekä tasavallan presidentin Sauli Niinistön kirje.


4.5.2022 Naisten Pankki tehnyt työtä jo 15 vuotta

Naisten Pankki on tarjonnut koulutusta tai toimeentulon yli 90 000 naiselle kehittyvissä maissa. Pienestä toimijasta on kasvanut kehitysyhteistyön edelläkävijä.


Edelliset Seuraavat