Arjessa

5.1.2022 Ovatko ikäihmisten digitaidot karttuneet?

Harjun seurakunta on syyskuusta lähtien antanut ikäihmisille tukea digitaalisten laitteiden, puhelimien ja tietokoneiden käytössä. Minkälaisesta projektista oikein on kyse, digineuvoja Arttu Lahtinen?


5.1.2022 Vertaisryhmä antaa voimia kuormittavaan perhearkeen

Keskustelu ja itsetutkiskelu auttavat erityislasten vanhempia näkemään omat voimavarat ja tavat käsitellä asioita.


5.1.2022 Marhabanissa ystävystytään yli kulttuurirajojen

Kalevan kirkon suojissa toimiva Marhaban on eri kulttuureista saapuvien ihmisten kohtaamispaikka. Vuodesta 2017 lähtien toimineessa keskuksessa on tähän mennessä käynyt 92 maasta kotoisin olevia ihmisiä.


5.1.2022 Mieli maalaa meistä monenlaisia kuvia

Kansi on pelkkää hämäystä, jotta lukija tarttuisi siihen. Näin tunnustaa psykologi ja kouluttajapsykoterapeutti Arto Pietikäinen, jonka tuorein kirja Joustava mieli ja hyvän itsetunnon ABC (Duodecim 2021) ei nimestään huolimatta tarjoa keinoja omien vahvuuksien hiomiseen.


1.12.2021 Kirkon keskusteluapu toimii vapaaehtoisten voimin

Kirkon keskusteluavun puhelimeen tulee vuosittain noin 60 000 ja chat-keskusteluihin reilut 10 000 yhteydenottoa.


1.12.2021 "Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun"

– Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta syntyy joulun tuntu, kertoo Turun piispa Mari Leppänen, Kauneimmat Joululaulut 2021 -kampanjan suojelija.


1.12.2021 Pamflettimuotoinen näyttely herättelee kiinnostusta Pyynikin kirkkopuistoon

Pyynikin kirkkopuiston, entiseltä nimeltään Aleksanterin kirkkopuiston, alennustila huolestuttaa Reijo Rinnettä. Edistääkseen alueen kunnostusta ja arvon palauttamista hän on ripustanut Seurakuntien talon ala-aulaan kuvia ja tekstejä, joiden tarkoitus on herätellä toimintaa.


3.11.2021 Tapaaminenkin on tärkeää

Yhteisöruokailuissa ei ole kyse vain syömisestä. Ruokailut kokoavat ihmisiä myös rupattelemaan ja viettämään aikaa yhdessä.


6.10.2021 Osallistuva budjetointi sai kaupunkilaisilta 39 ehdotusta

Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia Tampereen seurakunnille tehneet kaupunkilaiset pitävät tärkeänä muun muassa lasten, nuorten ja nuorten aikuisten osallisuutta seurakunnassa sekä yhteisöllisyyttä, ympäristökasvatusta ja ihmisten rinnalla kulkemista. Kirkon tulee myös verkostoitua yhteiskunnan muiden toimijoiden kanssa.


6.10.2021 Ei niin pientä surua, etteikö siitä voisi tulla puhumaan

Aleksanterin kirkossa vapaaehtoiset, lohdun lähettiläät, kuuntelevat surun kohdanneita ihmisiä keskiviikkoisin kello 16–18. Heidän kanssaan voi tulla juttelemaan mistä tahansa murheesta.


6.10.2021 Työväline kiisteleville pareille

Tampereen perheasiain neuvottelukeskuksessa on luotu työväline pareille, joilla on kestokiistoja. Helppokäyttöiseksi suunniteltu Pulmaluotain on verkkosivusto pareille, jotka huomaavat juuttuvansa samoihin teemoihin toistuvasti.


1.9.2021 Aitolahden kirkko – kohtaamispaikka alueen asukkaille

Aitolahden kirkko – Suojamuuri – tunnetaan kotoisana messuyhteisönä ja toimivana perhetyön keskuksena. Lähikirkko on uusien haasteiden ja mahdollisuuksien edessä, kun Ojala–Lamminrahka -asuinalue valmistuu lähivuosina.


1.9.2021 Yhdessä ja omalla tavalla

Köynnöksenkantajien teemaviikko nostaa esiin Tampereen seurakuntien vapaaehtoistoimintaa. Nimensä viikko on saanut Tuomiokirkon Köynnöksenkantajat-freskosta. Freskossa kukin köynnöksenkantaja kantaa Elämän köynnöstä omalla tavallaan.


4.8.2021 Pikkukirjastossa rakastetaan kirjoja

Katiskankadun Pikkukirjasto palvelee kirjojen ystäviä jo kolmatta kesää Olkahisen kaupunginosassa. Kirjasto – tarkemmin sanoen kaappi – on täynnä kirjoja, joita ohikulkijat saavat lainata ja ottaa omakseen. Kirjastoon saa myös tuoda teoksia.


4.8.2021 Sammal pois kirkon seinästä

Aitolahden kirkon seinällä työskentelee joku avaruuspukua muistuttavassa asussa. Eskimot-yrityksen toimitusjohtajan Mika Väntsin mukaan hyvä suojaus on välttämätön, koska seinistä irtoaa kaikenlaista siihen kiinni kasvanutta.


4.8.2021 Lojuuko jossain kiehtovia esineitä?

Kirkolliskokouksen määräyksen mukaan seurakuntien tulee luetteloida esineistönsä muutaman vuoden sisällä ja viedä tiedot kirkon yhteiseen rekisteriin. Arkistonhoitaja Merja Jokelan mukaan Tampereen seurakuntien kirkolliset esineet on luetteloitu.


2.6.2021 Liki-hanke pyrkii lyhentämään leipäjonoja

Ruoka-avun asiakkaille kerrotaan palveluista. Tampereen seurakuntien ja Tampereen kaupungin Liki-hanke etsii uusia tapoja auttaa ruokajonoissa olevia ihmisiä. Hanke syntyi huolesta, sillä ruoka-avun tarve on kasvanut noin kolmanneksen viime vuoden aikana.


2.6.2021 Tukimuurin kunnostus etenee

Kalevankankaan etelänpuoleisen muurin kunnostustyössä on tänä keväänä avattu vanhoja saumoja ja laitettu uutta laastia tilalle.


2.6.2021 Miksi kivusta vaietaan?

Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri kertoo hoitokeinojen muutoksista Tampere Chamber Music 2021 -festivaalin luennolla. Tampereen tuomiokirkkoseurakunta on tänä vuonna festivaalin yhteistyökumppani sekä taloudellinen tukija.


2.6.2021 Arvorakennusta kunnostetaan

Messukylän vanhan kirkon ulkoseinien kunnostusta on jatkettu tänä keväänä. 1990-luvulla saumoja on paikkailtu monilla eri laasteilla.


2.6.2021 Seurakuntien alus vie Näsijärvi-risteilyille

Tampereen seurakuntien moottorialus M/S Isosaari on seilannut jo 70 vuotta, ensin merellä ja sitten Näsijärvellä.


Edelliset Seuraavat